Morská kozmetika na celé telo: Skúste soľ, bahno aj slanú vodu

TA3/zm
6.7.2022 16:00

Krásna ako od mora môžete byť aj vo svojej vlastnej kúpeľni. Stačí sa pri výbere kozmetiky v lete zamerať na tú, ktorá má morské výťažky.

Morská kozmetika na celé telo: Skúste soľ, bahno aj slanú vodu
Pexels

Či už siahnete po soli ako peelingu, alebo bahne, ktoré čistí, morské kozmetické produkty sú to pravé, čo vaša pleť a pokožka počas horúčav potrebuje.

Mŕtve more

Spomedzi všetkých morí je v rámci kozmetického priemyslu jednoznačne favoritom Mŕtve more, ktoré je v skutočnosti jazero. Je to neskutočný zdroj liečivých látok, ktoré okrem kozmetiky dokážu uľaviť bolesti krížov či kĺbov a pokožku krásne regenerujú.

Morská soľ

Akákoľvek soľ je skvelá už len keď si ju pridáte do kúpeľa. Morská o to viac, stuhnuté a boľavé svaly pri nej nemajú šancu. Vedeli ste však aj o jej skvelých účinkoch na vlasy? Pripravte si roztok z morskej soli, ktorú v pomere jedna polievková lyžica na liter vody rozpustíte a pripravíte si tak preplach vlasov po klasickom umytí šampónom. Odmenou vám bude lesklejšia a zdravšia hriva. Tento elixír zároveň eliminuje svrbenie hlavy a lupiny.

Na pleť je morská soľ výborným pomocníkom, ak trpíte akné. Ideálny je v takom prípade peeling z hrubozrnnej soli, ktorú zmiešajte s kokosovým alebo mandľovým olejom. Rovnaký scrub môžete použiť aj na iné partie tela, napríklad na pozadie alebo nohy. Soľ doslova rozpúšťa celulitídu a stvrdnutú kožu na pätách.     

Bahno z mora

Najmä bahno z Mŕtveho mora má blahodarné účinky, je antialergické a protizápalové. Bahenné zápaly pôsobia prakticky okamžite, či už na uvoľnenie svalov, zlepšenie krvného obehu či zjemnenie a vyčistenie pokožky. Bahno pôsobí do hĺbky a zanecháva pokožku na celom tele, ale aj na tvári zamatovo hebkú. Zvyčajne mu postačí 10 minút a opláchnutie vodou. Po bahenných maskách nezabudnite hydratovať, telovým mliekom alebo denným krémom.

Morská voda

Aj samotná slaná voda je kozmetický zlepšovák. Je plná minerálov, ktoré spomaľujú starnutie, a to nie len tváre, ale aj vlasov. Ak ju nanesiete ku korienkom, dokonca bude stimulovať rast.

Morská voda sama o sebe dezinfikuje, takže eliminuje tvorbu vyrážok. Bude sa vám vďaka nej lepšie dýchať, pretože jej výpary prečistia dutiny.  

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok