Nevylúčili teroristický čin. Streľba v nákupnom centre v Kodani si vyžiadala obete aj zranených

TA3 ČTK
3.7.2022 19:11

Z nákupného centra Fields v dánskej metropole Kodaň sa v nedeľu ozvali výstrely. Viacero ľudí zomrelo, niekoľko je zranených. Polícia z činu podozrieva 22-ročného muža dánskej národnosti, ktorého krátko po čine zadržala. Šéf kodanskej polície Sören Thomassen na tlačovej konferencii nevylúčil, že išlo o teroristický čin.

Presný počet mŕtvych ani zranených polícia neuviedla. Okolnosti činu ďalej vyšetruje, zatiaľ ale nemá informácie o tom, že by sa na streľbe podieľal ešte niekto ďalší.

K nákupnému centru Field's vo štvrti Amager medzi centrom Kodane a letiskom dorazilo niekoľko policajných áut, sanitiek a hasičských vozidiel, cesty okolo centra sú zablokované.

Očití svedkovia uviedli, že zazneli zhruba tri výstrely a viac ako 100 ľudí sa rozbehlo k východu z nákupného centra. Polícia vyzvala ľudí v budove, aby počkali na jej príchod a ostatných vyzvala, aby sa od miesta streľby držali ďalej. Nákupné centrum sa nachádza priamo oproti stanici metra Örestad, kde vlaky metra momentálne nezastavujú.

Témy: Twitter Kodaň
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok