Lukašenko obvinil Ukrajinu z raketového útoku na Bielorusko

TA3 TASR
2.7.2022 20:01

Bielorusko tento týždeň zostrelilo rakety, ktoré na jeho územie vyslala Ukrajina. Uviedol to v sobotu bieloruský vodca Alexander Lukašenko, podľa ktorého sa rakety mieriace na vojenské zariadenia podarilo zastaviť. S odkazom na bieloruské médiá o tom informovala agentúra Reuters a podotkla, že Lukašenko svoje tvrdenia nepodporil žiadnymi dôkazmi. Ukrajinská armáda záležitosť zatiaľ nekomentovala.

Lukašenko rok po voľbách: Nikdy som nebol diktátor
TASR/AP

Ukrajina teraz čelí útokom ruskej armády, ktorá do susednej krajiny podnikla 24. februára inváziu. Bielorusko sa vojny priamo nezúčastňuje, poskytlo však ruským silám na útok na Ukrajinu svoje územie.

"Provokujú nás. Musím vám oznámiť, že pred zhruba tromi dňami, možno o niečo viac, bol z územia Ukrajiny vykonaný pokus o útok na vojenské zariadenia na území Bieloruska," citovala Lukašenka štátna agentúra BelTA. Vodca tiež uviedol, že všetky rakety vyslané ukrajinskými ozbrojenými silami zachytil systém protilietadlovej obrany.

Lukašenko sa podľa agentúry BelTA zároveň zaprisahal, že na Ukrajine nebojuje ani jediný bieloruský vojak, a zopakoval tvrdenie, že Minsk nemá v úmysle zapojiť sa do bojov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok