V obľúbenom letovisku napadol žralok Rakúšanku, zomrela cestou do nemocnice

TA3 TASR
2.7.2022 18:48

Žralok v egyptskom prímorskom rezorte napadol a smrteľne zranil ženu z Rakúska. Šesťdesiatosemročnej žene sa aj so zraneniami podarilo doplávať späť na breh, cestou do nemocnice ale utrpela infarkt.

V obľúbenom letovisku napadol žralok Rakúšanku, zomrela cestou do nemocnice
AP Photo/Phil Marcelo

Informovala o tom agentúra APA, podľa ktorej piatkovú smrť rakúskej občianky v Egypte v sobotu potvrdilo rakúske ministerstvo zahraničia.

Žralok podľa miestnych médií meral zhruba dva metre, žene odhryzol ruku a nohu v zátoke južne od Hurghady. Žena podľa rakúskeho bulvárneho denníka Kronen Zeitung plávala v čase napadnutia v oblasti vyhradenej pre plavcov a ohraničenej bójami. Na nohách mala plavecké plutvy.

Útoku podľa webu britského bulvárneho denníka Daily Mail prihliadalo z brehu mnoho turistov. Miestne úrady pláž a okolitú oblasť po incidente na tri dni uzavreli.

Žena podľa rakúskeho ministerstva zahraničia pochádzala z Tirolska. Rakúske veľvyslanectvo v Egypte je v kontakte s jej rodinou aj miestnymi úradmi. APA s odvolaním sa na ďalšie médiá píše, že Rakúšanka bola vydatá za Egypťana a žila nedalo miesta nešťastia.

Agentúra APA uviedla, že celosvetové štatistiky za minulý rok evidujú 73 prípadov napadnutia človeka žralokom. Deväť ľudí na následky zranení zomrelo. Najviac prípadov zaznamenali v USA av Austrálii.

V Egypte sú prípady napadnutia žralokom skôr výnimočné. V Červenom mori, pri ktorom letovisko Hurghada leží, žije viac ako 40 druhov žralokov; niektorí z nich môžu spôsobiť smrteľné zranenia. Napríklad v októbri 2020 pripravil žralok pri egyptskom letovisku Šarm aš-Šajch o ruku dvanásťročného ukrajinského turistu a egyptského sprievodcu o nohu. V roku 2018 zomrel v egyptskom letovisku Marsá Alam český turista, ktorého napadol žralok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok