Na spálenú kožu od slnka funguje oveľa viac než len mlieko: Väčšinu surovín máte bežne doma

TA3/zm
4.7.2022 16:00

Pri aktuálnych teplotách sa vám ľahko môže stať, že podceníte silu slnka a skončíte so spálenou kožou. Na pomoc vám môžu prísť vhod potraviny, ktoré máte bežne doma. A nie, nemyslíme tým známu silu mliečnych výrobkov.

Na spálenú kožu od slnka funguje oveľa viac než len mlieko: Väčšinu surovín máte bežne doma
Pexels

Chytať bronz a načerpať vitamín D je síce pekná vec, ale spálená koža vás zrejme nepoteší, ak to na slnku preženiete. V takom prípade je tu prvá pomoc okrem dostupnej lekárenskej kozmetiky.       

Zelený čaj

Pripravte si silný zelený čaj a po vychladnutí ho nanášajte na kožu formou obkladov. Triesloviny a teobromín, ktoré čaj obsahuje, proti bolesti. Ak vám spieklo veľkú plochu tela, pokojne čaj pripravte vo veľkom hrnci, do ktorého namočíte celý uterák, a ten priložíte, napríklad na chrbát.  

Ocot

Ocot je veľmi nedocenený pomocník. Je toľko možností, ako ho využiť, a jedna z nich je prvá pomoc na spálenú kožu. Je to veľmi jednoduché. Rozrieďte ho s vodou v pomere 1:1 a opäť nanášajte na telo vo forme obkladov. Dokáže pokožku zregenerovať a uľaviť od bolesti za veľmi krátky čas.

Uhorky a zemiaky

O pleťových maskách z uhorky ste iste počuli, pre pokožku je táto zelenina skvelá vďaka vysokému obsahu vody. Nuž a to je presne to, čo potrebuje aj spálení pokožka. Preto uhorku nakrájajte na plátky a obložte nimi celé telo, teda miesta, ktoré to po pobyte na slnku potrebujú.

Hoci má zemiak celkom iné zloženie ako uhorka, škrob v surovom stave je tiež na popáleniny geniálny. Rozkrojte preto zemiak a prechádzajte ním po postihnutých miestach. Neumývajte, nechajte čo najdlhšie pôsobiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok