FOTO: Ľudové remeslo, farebné kroje a tóny folklóru. Takto to vyzerá na festivale Východná

TA3
2.7.2022 11:38

Tradície opäť ožili a fanúšikovia folklóru majú možnosť vidieť súbory nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. 67. ročník Folklórneho festivalu Východná slávnostne otvorili vystúpenia folklórnych skupín už vo štvrtok. Sobota pokračuje bohatým programom. Pozrite sa s nami, ako to tam vyzerá.

FOTO: Ľudové remeslo, farebné kroje a tóny folklóru. Takto to vyzerá na festivale Východná
TASR/Milan Kapusta

Vystúpenia Folklórnej skupiny Kriváň z Východnej a zahraničných kolektívov z Bulharska, Srbska, Česka a Poľska už vo štvrtok slávnostne otvorili 67. ročník Folklórneho festivalu Východná. Podľa vedúcej oddelenia komunikácie a edičnej činnosti Národného osvetového centra Alexandry Žilavej sa festival koná pod záštitou prezidentky Zuzany Čaputovej a Slovenskej komisie pre UNESCO.

Osobitosťou festivalu je aj prezentácia najúspešnejších detských folklórnych súborov, speváckych skupín i detských ľudových hudieb a speváčikov, postupujúcich z krajských kôl celoštátnych súťaží.

Festival je najstarším podujatím na Slovensku v oblasti tradičnej kultúry, folklóru a folklorizmu a tiež vrcholnou prehliadkou folklórneho hnutia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok