Toto im nevyšlo. Televízia odvysielala reportáž s návodom, ako ukradnúť z auta benzín

ta3/hm ČTK
3.7.2022 07:00

Grécka štátna televízia zožala kritiku za to, že uprostred energetickej krízy odvysielala reportáž s návodom, ako odčerpať z auta benzín.

benzín benzínka nafta 1140 px (TASR/František Iván)
TASR/František Iván

Ceny pohonných hmôt v Grécku v posledných mesiacoch neustále stúpajú, minulý týždeň v stredu stál bezolovnatý benzín v Aténach v priemere vyše 2,37 eura za liter, na Rodose a susedných ostrovoch vyše 2,50 eura. "Nie je to príliš komplikované... ani nepotrebujete špeciálnu hadičku, bude vám stačiť aj záhradná hadica," citoval britský denník The Guardian reportéra Kostasa Stamua v reportáži ranného programu televízie ERT. Po názornej ukážke potom opravár automobilov ukázal, kde možno preraziť palivovú nádrž a vykradnúť jej obsah.

"Chlapi, ste pri zmysloch? Dávať ľuďom rady, ako kradnúť benzín?"napísal jeden užívateľ na Twitteri. Iný zavtipkoval, že ERT nabudúce príde s návodom, ako kradnúť peňaženky a otvárať zámky. Video, ktoré zostrihal grécky satirický web Luben, malo do štvrtka viac ako 170-tisíc vzhliadnutí. Ďalších 32 500 užívateľov si pozrelo pôvodnú reportáž na Twitteri.

Grécke úrady odolávajú výzvam na zníženie dane z pohonných hmôt a namiesto toho sa rozhodli pre dotácie 30 až 50 eur pre chudobnejších majiteľov automobilov a motocyklov, aby uprostred energetickej krízy uľahčili ich rozpočtom. Miera inflácie v Grécku dosiahla v máji 11,3 percenta, čo je najviac za 29 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok