83-ročnú dôchodkyňu okradli o 17-tisíc eur, polícia žiada o pomoc

TA3 TASR
30.6.2022 14:09

Polícia vyšetruje okolnosti podvodu, ku ktorému došlo vo štvrtok dopoludnia v Partizánskom. Neznáma žena tam mala okradnúť 83-ročnú seniorku o 17-tisíc eur. Policajti po nej pátrajú. Informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

83-ročnú dôchodkyňu okradli o 17-tisíc eur, polícia žiada o pomoc
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

"Seniorke mala zavolať na pevnú linku neznáma žena, ktorá jej oznámila, že je policajt, a opýtala sa jej, koľko má doma v hotovosti peňazí a aké má cennosti. Staršej žene tvrdila, že dole je polícia, že je v ohrození života, lebo sa bude strieľať," uviedla Kuzmová.

Neznáma podľa nej inštruovala seniorku k tomu, aby všetky cennosti vložila do tašky aj s hotovosťou 17-tisíc eur a tašku vyhodila von z okna a následne si ľahla na zem. "Dôchodkyňa páchateľku poslúchla, no potom, ako sa spamätala zo šoku, zavolala svojmu známemu, že ju okradli. Následne poškodenej opäť volali na pevnú linku a požadovali od nej, aby vyhodila ešte 5-tisíc eur, čo však už neurobila," doplnila.

Polícia v Partizánskom sa prípadom začala okamžite zaoberať a žiada verejnosť o pomoc pri zistení totožnosti páchateľov. Na odchod z miesta činu pravdepodobne použili modrý Opel Insignia.

"Ak ste spoznali osobu na fotografii, poznáte majiteľa auta Opel Insignia alebo viete poskytnúť akékoľvek informácie, kontaktujte nás na známom čísle 158 alebo prostredníctvom našej facebookovej stránky Polícia SR - Trenčiansky kraj," vyzvala Kuzmová.

Policajti zároveň žiadajú aj starostov miest a obcí, aby aj prostredníctvom miestnych rozhlasov informovali a poučili svojich starších občanov na tento druh podvodu, aby nenaleteli falošným policajtom a nevyhadzovali peniaze a cennosti von z okna.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok