Čaputová v Madride gratulovala Macronovi k víťazstvu vo voľbách. Pozvala ho na Slovensko

TA3 TASR
30.6.2022 11:29

Prezidentka Zuzana Čaputová na samite NATO v Madride absolvovala osobné rozhovory s viacerými lídrami krajín, napríklad Francúzska, Holandska, Nemecka, Kanady či Veľkej Británie. Informovala o tom na sociálnej sieti.

Prezidentka bude pre vulgarizmy voči nej zvažovať právne kroky. Reagovala aj na Fica
TASR/Jaroslav Novák

Francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi zagratulovala k druhému mandátu a víťazstvu v parlamentných voľbách a pozvala ho na Slovensko. "S holandským premiérom Markom Ruttem a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom sme hovorili najmä o posilnení obrannej spolupráce medzi našimi krajinami vrátane dlhodobej prítomnosti systémov Patriot na Slovensku," priblížila Čaputová.

Prezidentka sa tiež prvýkrát stretla s premiérkou Švédska Magdalenou Anderssonovou, ktorej krajina dostala na samite súhlas na vstup do Aliancie. S britským premiérom Borisom Johnsonom a kanadským premiérom Justinom Trudeauom sa Čaputová rozprávala o situácii v ich krajinách, na Ukrajine a o ďalšej bilaterálnej spolupráci. Ako dodala, Trudeau v rozhovore oznámil, že Kanada v blízkom čase na Slovensku otvorí plnohodnotné veľvyslanectvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok