Parlament ho podržal. Ministra pôdohospodárstva Vlčana neodvolali

TA3 TASR
30.6.2022 11:17

Poslanci Národnej rady SR vo štvrtok nepodporili návrh na odvolanie ministra pôdohospodárstva. Za bolo 42 zo 122 prítomných poslancov, 75 boli proti.

Mimoriadnu schôdzu inicioval opozičný Smer-SD. Dôvodom na vyslovenie nedôvery ministrovi je podľa predloženého návrhu pasivita ministra pri presune štátnych lesných pozemkov v chránených územiach do správy Štátnej ochrany prírody SR, netransparentné nakladanie s financiami pri dotáciách na opatrenia súvisiace s africkým morom ošípaných a nízka pomoc slovenským prvovýrobcom potravín. 

Vláda SR návrh na odvolanie Vlčana odmietla. V pléne NRSR sa ho zastali premiér Eduard Heger, ale aj predseda výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Jaroslav Karahuta Sme rodina. V diskusii vystúpili okrem navrhovateľa Richarda Takáča aj Ladislav Kamenický a exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský.

Mičovský hovoril o zlom renomé Vlčana v bankovom sektore, na ktoré ho údajne upozornili bankoví úradníci. Vlčan zastával počas pôsobenia Mičovského na ministerstve post štátneho tajomníka. Obvinenia Mičovského odmietol a označil ich za hoaxy. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok