Arogancia, drzosť a obrovské utrácanie. Rusov sú v Turecku plné rezorty, píšu Poliaci

TA3 ČTK
30.6.2022 10:47

Niektorí poľskí turisti už uvádzajú zážitky s Rusmi na dovolenke v Turecku. Rozhovory, ktoré sa s nimi pokúšali viesť na tému vojny na Ukrajine, v Poliakoch zanechávajú skľúčené dojmy. Píše o tom poľský server Onet.pl, na ktorý sa obracajú čitatelia po tom, čo publikoval vlastnú správu o chladných reakciách niektorých Rusov zdržiavajúcich sa v Turecku pri pokusoch o rozhovory o ukrajinskej vojne.

Cestovanie do Španielska sa zjednoduší, Slovensko už nie je zozname rizikových štátov
TASR/AP

"Mám podobné postrehy o správaní sa Rusov v tureckých letoviskách. Hoci som tam bol pred viac ako desiatimi rokmi, ich arogancia, správanie sa k turistom iných národov a ich hlučné spôsoby boli veľmi obťažujúce. Správali sa, ako by bol svet stvorený výhradne pre nich a ostatní boli len otravné doplnky. Z vášho článku je zrejmé, že sa nič nezmenilo," napísal čitateľ Robert.

Autorku pôvodného textu, ktorý sa stretol s veľkou odozvou, zarážalo, že "mladí Estónci vyhlásili, že na túto tému nemajú žiadny názor" a podľa názoru skupiny Moldavcov sú si všetci na dovolenke rovní, "a hoci sami chápu, čo sa deje na Ukrajine , nemajú voči Rusom žiadne predsudky".

Bez Rusov sa nezaobídu

Ďalší čitateľ Adam opisuje, že v jeho hoteli v tureckom Beleku a v okolitých päťhviezdičkových hoteloch je z Ruska 80 percent klientely. "Sú vulgárni a drzí, nosy hore... Hovoril som s miestnymi a tí mi na rovinu povedali, že bez turistov z Ruska sa nezaobídu. Práve oni im bohužiaľ zaručujú likviditu a zárobky," uviedol. To podľa jeho názoru ukazuje, že sankcie nefungujú.

Ukrajinci sú podľa nich nacisti

S ruskými turistami ubytovanými v päťhviezdičkovom hoteli v letovisku Alanya hovoril aj čitateľ Roland. O vojne s Ukrajinou podľa neho hovoria, ako by sa písal rok 1944 a Európa sa oslobodzovala od okupácie wehrmachtom. "Nacisti, fašisti," tak opisujú Ukrajincov.

Tí mladší podľa neho tvrdia, že "je načase, aby sa Poliaci začali učiť ruštinu a že Nemci prepásli svoju historickú šancu, aby hranica medzi nimi a Ruskom bola na Visle". Čitateľ Roland dodáva, že Rusom je "jedno, či bude bieda, budeme jesť trávu, nikto nás nebude mať rád - máme rakety a všetci sa nás boja".

Nakupujú vo veľkom a bez zjednávania

Samotnému Turecku sa podľa Rolanda nie je čo čudovať. Turisti z Európy síce niečo kúpia, ale váhajú a zjednávajú, zatiaľ čo Rusi berú všetko. "Včera som bol v klenotníctve, postaršia Nemka si prezerala drobnú retiazku a snažila sa zjednať cenu. A vedľa stojaca Ruska si vybrala retiazku, náramky na ruky, náramky na členky. Všetky hrubé a bez zjednávania. Na takých turistov Turci čakajú," uviedol čitateľ servera Onet.pl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok