FOTO: Vecna verzus Hawkins. Veľkolepé finále štvrtej série Stranger Things zatrasie svetom už zajtra

TA3/Soňa Búranová
30.6.2022 15:57

Tvorcovia seriálu Stranger Things fanúšikov poriadne potrápili. Po takmer troch rokoch čakania rozdelili dlhoočakávanú štvrtú sériu na "dve časti". Volume 1 mala premiéru na Netflixe 27. mája a pozostávala zo siedmich najdesivejších a mimoriadne akčných častí celej sci-fi série. Posledné dve epizódy Volume 2 sa objavia už 1. júla a zavŕšenie celej série by malo byť naozaj veľkolepé. A srdcervúce.

FOTO: Vecna verzus Hawkins. Veľkolepé finále štvrtej série Stranger Things zatrasie svetom už zajtra
Twitter/Stranger Things

Ako už vieme, po šokujúcich udalostiach vo finále 3. série, bitke o Starcourt, sa dej neodohráva iba v meste Hawkins, kde zostali Mike, Dustin, Max, Lucas, Steve, Robin a Nancy, ale aj v Indiane. Eleven, Will, Jonathan a Joyce sa presťahovali na západ do Lenora Hills v Kalifornii, zatiaľ čo Hopper je uväznený v Sovietskom zväze. No spoločným cieľom všetkých je nadobro uzavrieť svet Upside Down a poraziť démonov.

Prinášame vám to najdôležitejšie, čo o finále vieme.

Ako to skončilo?

Siedma epizóda prepojila niektoré dejové línie. Napríklad sa zdá, že Joyce a Murray úspešne zachránili Hopa pred sovietskymi vojakmi. Eleven uviazla v laboratóriu v Nevade s Dr. Brennerom a Dr. Owensom. Nevieme však, čo sa stalo po tom, ako Mike, Will, Jonathan a Argyle pochovali vládneho agenta a potom navštívili Suzie v Salt Lake City, aby mohli zachrániť Eleven.

V Hawkinse Robin a metalista Eddie úspešne unikli zo sveta Upside Down, ale Nancy v ňom uviazla ako ďalšia obeť Vecnu. Nie je isté, či sa z neho podarilo uniknúť Stevovi. Dustin, Lucas, Max a Erica objavili, ako s ostatnými v alternatívnom svete komunikovať.

Zrejme najväčším šokom bola jedna zo záverečných scén, ktorá odhaľuje, že Vecna má na zápästí vytetované čísla „001“, čo naznačuje, že je Henry Creel, resp. One. Nehovoriac o tom, ako sa Eleven snažila získať svoje schopnosti späť, pričom nás tvorcovia prekvapili existenciou projektu Nina, ktorý všetko prepojil.

Telá a slzy

Joseph Quinn, ktorý stvárňuje obľúbeného lídra klubu Hellfire Club, Eddieho, v rozhovore pre The Guardian naznačil, že posledné dve epizódy sú úplným chaosom. "Všetko, čo bolo zasadené, prináša teraz ovocie a je to už len masaker," prezradil herec.

Duffer Brothers naznačili, že žiadna postava nie je zaručene v bezpečí, a podľa všetkého môžeme očkakávať aj viacero úmrtí. "Dúfam, že to má zmysel, pretože je to temnejšie obdobie a deti už nie sú deťmi, takže každý je v nebezpečenstve. A je tu akýsi hrozivý pocit, že veci nemusia dopadnúť dobre. Či už áno alebo nie, toto budete musieť vidieť," varoval Ross Duffer.

Tvorcovia si pre divákov pripravili aj jedinečné plagáty, ktoré sú zosobnením toho najdôležitejšieho z každej epizódy.

Čo nás čaká?

Netflix 9. júna na Twitteri zverejnil upútavku, v ktorej vidíme Joyce a Hoppera, ako sa pripravujú na posledné zúčtovanie v Upside Down. Steve, Robin a Nancy sú v tmavom lese, vidíme Hoppera, ktorý sa pozerá na mimozemské tvory uchované v sklenených celách a Vecnu naťahujúceho ruku, keď sa niekoho ľudské nohy zdvíhajú zo zeme. Nechýba ani mohutný výbuch. 

21. júna vyšiel aj oficiálny trailer. Dr. Brenner v ňom varuje Eleven, že obyvatelia Hawkinsu nemusia túto bitku zvládnuť a ona cíti, že jej pomoc potrebujú viac ako kedykoľvek predtým. Všetci sa pripravujú na boj na život a na smrť so svetom Upside Down a jeho monštrami. Samozrejme, trailer sprevádza skladba "Running Up That Hill“ od Kate Bush, ktorú seriál opäť preslávil a vrátil ju na popredné priečky svetových hitparád.

Vecnov hlas znie v pozadí. "Je koniec, Eleven. Oslobodili ste ma. Teraz to nemôžete zastaviť." 

Aké dlhé sú epizódy?

Duffer Brothers sa v štvrtej sérii poriadne vybúrili. Epizódy sú mimoriadne dlhé a nabité akciou. Najkratšia epizóda má 62 minút, zatiaľ čo najdlhšia 98 minút. Posledné dve epizódy, "Papa“ a "The Piggyback“, trvajú podľa Variety 85 minút a 2,5 hodiny. Fanúšikovia sa tak majú na čo tešiť. 

Neukrátili nás ani o neuveriteľnú premenu herca Jamieho Campbell Bowera, ktorý stvárnil Vecnu. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok