BMW X1 novej generácie spoznalo slovenskú cenu. Koľko zaplatíte za základnú verziu?

TA3/SZ
28.6.2022 18:30

Len nedávno predstavená ďalšia generácia kompaktného mestského SUV X1 spoznala slovenskú cenu. Aktuálne je však možné objednať len spaľovacie verzie, ku ktorým sa elektrifikované a elektrické verzie pridajú neskôr

BMW X1 novej generácie spoznalo slovenskú cenu. Koľko zaplatíte za základnú verziu?
BMW

BMW si na začiatok predaja pripravilo štyri úvodné motorizácie. Dve benzínové a dve naftové verzie budú dostupné výhradne so sedemstupňovou automatickou prevodovkou. V prípade dvoch základných motorizácii bude výkon posielaný výhradne na predné kolesá. Výkonnejšie varianty budú k dispozícii štandardne s pohonom všetkých štyroch kolies xDrive. Základ ponuky teda tvorí model s označením sDrive 18i vybavený 1.5 litrovým trojvalcom s maximálnym výkonom 136 koní a 230 Nm krútiaceho momentu. BMW vám za tento model naúčtuje minimálne 40010 eur, k čomu vám automaticky pridá LED svetlomety, elektrické kufrové dvere či automatickú dvojzónovú klimatizáciu. Za 42430 eur môžte mať výbavový stupeň xLine obsahujúci 18 palcové disky kolies, vylepšené čalúnenie interiéru či čierne lesklé lišty interiéru.

BMW BMW

Základnú naftovú motorizáciu zastupuje model s označením sDrive 18d vybavený dvojlitrovým štvorvalcom s výkonom 150 koní a 360 Nm krútiaceho momentu. V základnom vyhotovení vám značka naúčtuje 42560 eur, respektíve 44980 eur vo vyhotovení xLine. S pohonom xDrive máte na výber buď z naftového, alebo benzínového štvorvalcu s objemom dva litre.

Naftový variant vás bude stáť najmenej 48910 eur. Za túto sumu dostanete kombinovaný výkon 211 koní a 400 Nm krútiaceho momentu, ktorý je produkovaný nie len spaľovacím, ale aj elektrickým motorom pomocou mild-hybridného systému, ktorý sám o sebe produkuje 19 koní a 55 Nm krútiaceho momentu.

BMW BMW

Benzínová verzia vybavená pohonom xDrive vás bude stáť najmenej 48110 eur. Taktiež sa jedná o mild-hybridný štvorvalec produkujúci 218 konských síl a 360 Nm krútiaceho momentu. Úsporný diesel dosahuje podľa výrobcu spotrebu okolo 5.3 litra na sto kilometrov. V prípade benzínového variantu treba rátať s mierne vyššou spotrebou na úrovni 7.2 litra. Plug-in hybridné verzie vrátane plne elektrickej iX1 prídu na trh neskôr.

Témy: BMW
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok