OĽaNO nebude hlasovať za odvolanie Sulíka. Nechce, aby sa Smer dostal opäť k moci

TA3 TASR
28.6.2022 16:51

Hnutie OĽaNO zvolalo tlačovú konferenciu na ktorej oznámilo, že nebude hlasovať za odvolanie Richarda Sulíka z postu ministra hospodárstva. Hlasovanie o odvolávaní Sulíka a ministra životného prostredia Jána Budaja má v parlamente začať o 17.00 h.

Premiér Eduard Heger tvrdí, že odvolávanie ministrov je snahou Roberta Fica dostať sa späť k moci. Michal Šipoš oznámil, že chcú so stranou SaS zakopať vojnovú sekeru, pretože už ani ľudí na Slovensku nezaujímajú hádky v koalícii. "Robíme ústretové gesto," dodal s tým, že "nemá zmysel bojovať, ale spolupracovať".

"Richarda Sulíka dnes podporíme a, samozrejme, aj nášho ministra Budaja," uviedol Šipoš.

Podporia Machaja

Hnutie tiež oznámilo, že bude pri voľbe generálneho riaditeľa RTVS v Národnej rade SR podporovať Ľuboša Machaja. Informoval o tom predseda poslaneckého klubu Šipoš. Poslanci by mali šéfa RTVS voliť na aktuálnej 66. schôdzi. Voľba by sa mohla konať už v stredu 29. júna po 11.00 h, ak sa návrh stihne dovtedy prerokovať.

"Pevne verím, že sa nám podarí zvoliť nového riaditeľa RTVS tak, aby sme televíziu posunuli tam, kde si zaslúži byť," uviedol Šipoš. Verí tiež, že koaliční partneri rovnako zahlasujú za tohto kandidáta. Ozrejmil, že k rozhodnutiu hnutie dospelo po rokovaní poslaneckého klubu s predsedníctvom hnutia.

Poslanci majú vyberať z ôsmich kandidátov. Okrem Machaja sú nimi Peter Badač, Tibor Búza, Ivan Golian, Peter Janků, Jaroslav Rezník, Vladimír Seman, Daniel Živica. SaS už avizovala podporu Búzovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok