Situácia je podľa Sulíka vážna. SaS sa čoskoro rozhodne o ďalšom postupe v koalícii

TA3 TASR
28.6.2022 13:07

Strana SaS rozhodne na mimoriadnej rozšírenej Republikovej rade 6. júla o ďalšom postupe v koalícii. Po rokovaní vlády to v utorok uviedol minister hospodárstva Richard Sulík.

"Sme svedkami hrubého porušenia legislatívneho procesu. Takisto opakovaného porušenia koaličnej zmluvy. Boli sme aj terčami útokov, klamstiev, jednoducho nemá zmysel sa tváriť, že problémy v koalícii nie sú," povedal Sulík. Situácia je podľa neho vážna najmä po udalostiach z posledných týždňov.

Na rozšírenej Republikovej rade, kde budú aj poslanci a ministri za SaS, prijmú podľa Sulíka ďalšie rozhodnutie, postup a možno nejaké podmienky. Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci NR SR v stredu prelomili veto prezidentky SR Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií Igora Matoviča.

SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami. SaS opäť pre Matovičove útoky odmietla chodiť na koaličné rady, OĽANO zas obvinilo liberálov z rozbíjania vlády. SaS si vzala čas na premyslenie, čo ďalej. Pripustila vtedy aj odchod z koalície, hoci tvrdí, že má vôľu v kabinete pokračovať.

Matovič vyzval SaS na uzmierenie, tá ešte nepovedala, ako bude postupovať ďalej. Počas víkendu šéfka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová povedala, že liberáli o odchode z koalície neuvažujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok