V USA sa vykoľajil vlak s viac ako 240 cestujúcimi, viacero ľudí pri nehode zomrelo

TA3 ČTK
27.6.2022 23:01

V americkom štáte Missouri sa v pondelok vykoľajil diaľkový vlak s viac ako 240 cestujúcimi na palube po tom, čo narazil do nákladného auta na železničnom priecestí. Viacero ľudí pri nehode zomrelo a najmenej 50 ďalších utrpelo zranenie, uviedol server CNN s odvolaním sa na miestne úrady.

V USA sa vykoľajil vlak s viac ako 240 cestujúcimi, viacero ľudí pri nehode zomrelo
Twitter/Dax McDonald

Vedúci záchrannej služby okresu Chariton Eric McKenzie uviedol, že pri zrážke zahynulo "niekoľko" ľudí a zranilo sa najmenej 50 ďalších. Traja cestujúci boli prevezení do univerzitnej nemocnice v Columbii, uviedol hovorca nemocnice Eric Maze. O ich zdravotnom stave neoznámil podrobnosti. Predstaviteľ leteckej záchrannej služby povedal denníku Kansas City Star, že najmenej osem vrtuľníkov prepravuje pacientov z havarovaného vlaku.

Vlak na linke z Los Angeles do Chicaga narazil do sklápača na železničnom priecestí pri meste Mendon okolo 13:42 miestneho času (20:42 SELČ), uviedla železničná spoločnosť Amtrak vo vyhlásení. Dodala, že na palube bolo "približne 243 cestujúcich" a 12 členov posádky. Mendon leží asi 160 kilometrov severovýchodne od Kansas City.

Náraz podľa snímok na sociálnych sieťach úplne vykoľajil niekoľko vagónov. Spoločnosť Amtrak uviedla, že mimo koľaje skončilo osem vagónov a dve lokomotívy.

Išlo o druhú vážnu nehodu počas dvoch dní, v ktorej figurovala súprava spoločnosti Amtrak. V nedeľu narazil vlak, v ktorom cestovalo 85 ľudí, do osobného vozidla na kalifornskom vidieku. Zrážku neprežili traja ľudia v aute, ďalší dvaja utrpeli vážne zranenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok