Djokovič vykročil za obhajobou titulu vo Wimbledone. Dosiahol jubilejné víťazstvo

TA3 TASR
27.6.2022 12:05

Srbský tenista Novak Djokovič úspešne vykročil za obhajobou titulu na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V úvodnom kole zvíťazil ako nasadená jednotka nad Soon-woo Kwonom z Kórejskej republiky 6:3, 3:6, 6:3, 6:4.

Djokovič postúpil po dvanásty raz za sebou do osemfinále Roland Garros
TASR/AP

Ázijský hráč bol Djokovičovi dlho vyrovnaným súperom. V prvom sete síce nevyužil vedenie 3:1, no druhé dejstvo získal aj vďaka úspešným stopbalom vo svoj prospech. Srb však v ďalšom priebehu zápasu potvrdil úlohu favorita, v dôležitých momentoch si dokázal pomôcť kvalitným podaním a dosiahol jubilejné 80. víťazstvo na tráve All England Clubu.

Postaral sa tak o ďalší rekordný zápis, keďže minimálne 80 víťazných duelov odohral aj na Australian Open, Roland Garros a US Open. "Rád by som na wimbledonskej tráve dosiahol stovku. Nepatrím už medzi mladíkov, no tenis stále milujem celým srdcom. Pre mňa je vždy obrovská česť hrať na wimbledonskom centri. Už ako dieťa som sníval o tom, že budem na ňom víťaziť a získavať tituly," uviedol v pozápasovom rozhovore Djokovič.

Šesťnásobný miestny šampión priznal, že jeho príprava na tohtoročný Wimbledon nebola optimálna: "Neodohral som žiadny prípravný turnaj. V úvode dnešného zápasu som mal problémy dostať sa do správneho rytmu. Kwon hral veľmi dobre od základnej čiary, ja som bol trochu neistý. V konečnom dôsledku rozhodlo o osude duelu pár loptičiek."      

Američan Tommy Paul zdolal v pozícii nasadenej tridsiatky Španiela Fernanda Verdasca 6:1, 6:2, 7:6 (4). Ďalej ide aj Paulov krajan Frances Tiafoe, ktorý ako nasadená dvadsaťtrojka vyradil Taliana Andreu Vavassoriho 6:4, 6:4, 6:4.

Muži - dvojhra - 1. kolo

Novak Djokovič (Srb.-1) - Soon-woo Kwon (Kór. rep.) 6:2, 3:6, 6:3, 6:4, Tommy Paul (USA-30) - Fernando Verdasco (Šp.) 6:1, 6:2, 7:6 (4), Frances Tiafoe (USA-23) - Andrea Vavassori (Tal.) 6:4, 6:4, 6:4, Quentin Halys (Fr.) - Benoit Paire (Fr.) 4:6, 6:1, 6:2, 6:4, Jaume Munar (Šp.) - Thiago Monteiro (Braz.) 6:2, 6:4, 7:5

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok