Ovzdušie naplnil hustý žltý dym. Únik jedovatého plynu zabil niekoľko ľudí, stovky zranil

TA3 TASR
27.6.2022 20:42

Najmenej desať ľudí prišlo o život a ďalších približne 250 sa zranilo pri úniku jedovatého plynu, ku ktorému došlo v pondelok v prístavnom meste Akaba na juhu Jordánska. S odvolaním sa na hovorcu tamojšej vlády o tom informuje agentúra AP.

Ovzdušie naplnil hustý žltý dym. Únik jedovatého plynu zabil niekoľko ľudí, stovky zranil
Twitter/Al Jazeera English

Videozáznam, ktorý zverejnili štátne médiá, zachytáva ako žeriav v prístave dvíha cisternu, ktorá však následne spadla na palubu lode. To spôsobilo explóziu, v dôsledku ktorej ovzdušie v okolí naplnil hustý žltý dym.

Tlačová agentúra MENA sídliaca v Egypte s odvolaním sa na predstaviteľov miestnych úradov informovala, že cisterna obsahovala 25 ton chlóru určeného na vývoz. K úniku plynu došlo podľa úradov pri prekladaní cisterny.

Zranených previezli do nemocníc a okolie výbuchu uzavreli, pričom incident vyšetruje špecializovaný tím. Podľa jordánskeho úradu verejnej bezpečnosti prišlo v dôsledku úniku plynu o život prinajmenšom desať ľudí, zatiaľ čo 251 sa zranilo. Podľa štátnych médií je v nemocničnom ošetrení 199 ľudí.

Zdravotníci ľudí žijúcich v okolitej oblasti vyzvali, aby nevychádzali zo svojich domov a neotvárali dvere či okná.

V Akabe je jediný jordánsky námorný prístav, ktorý tak predstavuje kľúčové miesto, ako pre dovoz tak aj vývoz tovarov z tejto krajiny, pripomína agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok