Pohľad analytika: Dolár začína strácať na hlavné svetové meny

TA3
27.6.2022 16:53

Ropa klesá už druhý týždeň v rade a benchmark WTI sa ponoril dokonca pod 110 dolárov, keď obavy zo spomalenia sa dopytu po komodite pre recesiu prevážili nedostatočnú ponuku na trhu.

Hráči s čiernym zlatom de facto počítajú s vysokou pravdepodobnosťou recesie, v opačnom prípade by cena ropy bola už v blízkosti historických rekordov okolo 150 dolárov. Zlato už niekoľko dní prešľapuje na mieste okolo 1830 dolárov, keď pokles úročenia amerických dlhopisov je kompenzované očakávaniami, že dynamika inflácie by sa mohla čoskoro spomaliť, najmä v kontexte hrozby recesie.

Dolár začína strácať voči košu hlavných svetových mien, keď obchodníci redukujú očakávania, kde by mohla byť terminálna úroveň zvyšovania sadzieb Fedom v dôsledku možnej recesie. Zisky eura voči americkej mene však boli limitované, keď sa kľúčové ekonomiky eurozóny nachádzajú v ruskom plynovom zveráku pre rastúce obavy, že politické rozhodnutie z Kremľa zastaviť dodávky plynu do Nemecka či Talianska by spustilo hlbokú recesiu v menovej únii.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok