Rýchla, lacná, jednoduchá a účinná: S uhorkovou diétou schudnete o jednu konfekčnú veľkosť

TA3/zm
30.6.2022 16:00

Dve až tri kilá za týždeň nie sú málo, ale viac od uhorkovej diéty ani nemôžete očakávať. Je síce jednoduchá a efektívna, ale nemala by sa držať dlhodobo. Nasaďte si ju, ak potrebujete rýchlo vylepšiť formu pred dovolenkou alebo spoločenskou udalosťou.

Rýchla, lacná, jednoduchá a účinná: S uhorkovou diétou schudnete o jednu konfekčnú veľkosť
Pexels

Okrem chudnutia môžete uhorkovú diétu vnímať aj ako detox organizmu. Podľa účelu si zvolíte dĺžku trvania buď tri dni, alebo týždeň.

Princíp diéty

Princíp, na ktorom uhorková diéta funguje, je veľmi jednoduchý. Jete ľubovoľné mäso vždy s uhorkovým šalátom, čím sa diéta ponáša na delenú stravu. Denný príjem by však nemal presiahnuť 900 kalórií.          

Ukážkový jedálniček

Deň môžete začať s celozrnným toastom, kvalitnou šunkou a nakrájanou uhorkou. Na obed si dajte napríklad kuracie prsia s uhorkovým šalátom, večer zas k uhorke servírujte ryby.

Aj keby bol váš jedálny lístok príliš jednotvárny, tri až sedem dní to vydržíte. Ozvláštniť si však môžete práve uhorkový šalát. Raz ho podávajte v sladkokyslom náleve, inokedy vo forme tzatziki alebo zeleninu prelejte jogurtovým dresingom.         

Nezabúdajte, že táto diéta nie je stavaná na dlhodobé držanie. Tri dni stačia na detoxikáciu organizmu a odvodnenie. Týždeň vám váhu zredukuje natoľko, že môžete zhodiť až jednu konfekčnú veľkosť.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok