Moderátor ta3 Dírer skritizoval mediálne zákony. Takto podľa neho do slobody slova nezasiahol ani Smer

TA3/Soňa Búranová
26.6.2022 13:39

Moderátor ta3 Richard Dírer sa pred dvoma týždňami v relácii V politike verejne priznal, že je gej a do diskusie si obliekol tematickú košeľu. V úvode tohtotýždňovej diskusnej relácie skritizoval nové mediálne zákony a uviedol, že takéto silné právo politikov vstupovať do slobody slova a regulácie médií nezaviedol ani Smer.

direr_1.jpg
TA3

Richard Dírer v úvode relácie povedal, že nijaká televízia sa nesnaží urobiť z Roberta Fica či Petra Pellegriniho premiéra. "Na to si vystačí, pri všetkej úcte, koalícia aj sama," vyhlásil.

Kritika nových zákonov

Skritizoval nové mediálne zákony, ktoré dali politikom možnosť reagovať aj na hodnotiace úsudky v médiách. "Takéto silné právo politikov vstupovať do slobody slova a regulácie médií nezaviedol ani Smer,“ skonštatoval s tým, že toto jeho vyjadrenie sa opäť niekomu nebude páčiť. "A teda o láske Smeru k médiám naozaj nemožno hovoriť," dodal. Vyzval a pozval ministerku kultúry Natáliu Milanovú, aby prišla mediálny zákon vysvetliť do relácie ta3.

"Zásahy politikov do médií a pokusy o obmedzovanie slobody slova je niečo, na čom sa treba mať na pozore," doplnil.

Prezidentka Zuzana Čaputová v súvislosti s tým povedala, že zákon ešte nebol doručený do prezidentskej kancelárie. "Oboznámim sa s ním a potom k nemu zaujmem stanovisko," oznámila. 

V závere relácie Dírerovi poďakovala za jeho "občiansku odvahu". Moderátor sa totiž pred dvoma týždňami v relácii V politike priznal, že je gej. Skritizoval poslanca Györgyho Gyimesiho, ktorý chce zakázať dúhové vlajky na úradoch a do diskusie s ním si obliekol košeľu, ktorej golier lemovala dúhová vlajka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok