Slovenskí hokejbalisti nezvládli štvrťfinále s Gréckom. Po prvý raz v histórii nezískajú žiadnu medailu

TA3 TASR
26.6.2022 08:13

Slovenskí hokejbalisti prehrali vo štvrťfinále MS v kanadskom Montreale s Gréckom 3:4 a po prvý raz v histórii nezískajú na svetovom šampionáte medailu. V nedeľu o 14.30 SELČ nastúpia v zápase o 5. miesto proti Taliansku.

Slováci získali na štrnástich MS celkovo päť titulov, dvakrát boli strieborní a šesťkrát vybojovali bronz. Svetový šampionát sa koná každé dva roky, slovenskí reprezentanti na predchádzajúcich štyroch získali vždy titul.

Proti Grécku začali zverenci Mojmíra Hojera zle, keď inkasovali po strelách Karvounarisa a Barbasa. Na 1:2 znížil Teplický, no potom Gréci opäť udreli po strele Kuczmarského. Slováci však potom zlepšili hru, boli lepším tímom, podarilo sa im vyrovnať po ďalšom góle Teplického a po presilovkovom zásahu Bobála. O triumfe Grékov však napokon rozhodol štyri minúty pred koncom opäť Karvounaris.

V hre boli aj slovenské hokejbalistky, ktoré vo svojom záverečnom zápase v skupine zdolali Veľkú Britániu 3:1. V semifinále narazia v nedeľu o 21.30 proti Kanaďankám.

MS v hokejbale
muži - štvrťfinále:

SLOVENSKO - Grécko 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 11. Teplický (Svitana, Bobál), 30. Teplický (Oravec), 37. Bobál (Svitana, Oravec) - 4. Karvounaris (Tsingelis), 9. M. Barbas (Arkalis, S.Taskas), 23. Kuczmarski (J. Barbas), 41. Karvounaris. Rozhodovali: Černý (ČR), Goddard (USA), vylúčení: 3:4, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

SR: Kučera - Minárik, Salajka, M. Gajdoš, Bujdák, Vidlár, I. Gajdoš, Horváth, Lukáč - Rampáček, Korbáš, Piják - Teplický, Svitana, Oravec - Fumač, Cíbik, Vozár - Bobál, Lukačovič, Simon - Behúl, Balga    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok