VIDEO: Košickému krajskému poslancovi zhorelo auto, prípad vyšetruje polícia

TA3 TASR
25.6.2022 14:37

Polícia v súvislosti s nočným požiarom auta v Michalovciach vedie trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci. Ako informoval poslanec Košického samosprávneho kraja a mesta Michalovce Milan Kaplan, ide o jeho vozidlo.

"Pred jedným z obytných domov v Michalovciach došlo v sobotu v noci k požiaru vozidla značky Suzuki Swift, od ktorého sa požiar rozšíril aj na tam stojace vozidlo značky BMW. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 14-tisíc eur," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že polícia intenzívne po páchateľovi alebo páchateľoch tohto skutku pátra.

Podľa Kaplana obyvatelia sídliska počuli približne po 1.00 h silný výbuch a privolali záchranné zložky, ktoré požiar uhasili. "Počas svojho pôsobenia vo funkcii mestského a krajského poslanca som sa venoval viacerým korupčným témam a kauzám, ktoré súviseli s výkonom týchto mandátov. V minulosti som už zažil rôzne vyhrážky, anonymné listy či sledovanie, ale nikdy by ma nenapadlo, že to môže zájsť až tak ďaleko," uviedol Kaplan. Vníma to ako snahu ovplyvniť a zastaviť jeho predvolebnú kampaň a kandidatúru na primátora mesta Michalovce.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok