Zbaľte sa na dovolenku úsporne: Takto zmenšíte obsah kufra na polovicu

TA3/zm
28.6.2022 08:00

Bez ohľadu na to, či sa chystáte na dovolenku k moru alebo do horskej chaty, alebo či idete na pár dní či dva týždne, zminimalizovať batožinu sa hodí vždy.

Zbaľte sa na dovolenku úsporne: Takto zmenšíte obsah kufra na polovicu
Pexels

Ťaháte so sebou na dovolenku vždy plný kufor vecí, a aj tak si poriadne nemáte čo obliecť alebo vám večne niečo chýba? Už sa vám to nikdy nestane, ak si osvojíte pár pravidiel balenia batožiny.

Farebná paleta

Základom toho, ako vám nebude v rámci oblečenia na dovolenke nič chýbať, a zároveň bude všetko so všetkým ladiť a pasovať, je staviť pri výbere na jednu paletu farieb. Neznamená to, že musí byť všetko modré. Ale zvoľte si napríklad námornícky štýl so základom bielej, modrej a červenej. Alebo stavte na prírodné odtiene a zrazu nebude problém pokombinovať celý obsah kufra.

Povedzme si to aj opačne. Ak máte vzorované šortky, ku ktorým si zbalíte len jeden vhodný top, asi ich veľmi na dovolenke nevynosíte. No keby ste vybrali tielka a tričká presne vo farbách, ktoré sú aj na potlači krátkych nohavíc, oblečiete si ich niekoľkokrát.

S topánkami to nepreháňajte

Zaberú veľa miesta a môžu to byť celé kila navyše. Reč je o topánkach, s ktorými to najmä ženy preháňajú. Potrebujeme podpätky, sandálky na platforme, ale aj nízke, samozrejme tenisky. A k týmto šatám sa hodia jedny topánky, k druhým zas iné. Je to naozaj zbytočné a túto pasiu v balení celého botníka ľahko zastavíte tým, že práve oblečenie bude v jednej farebnej palete. V takom prípade predsa postačí aj obuv z každého druhu po jednom páre. 

Balenie kozmetiky

Hoci chcete aj na dovolenke byť za peknú, rozhodne nepotrebujete tri druhy púdrov a líčok či bronzerov. Z hľadiska líčidiel si vyberte minimum a myslite na to, že pri vode sa budete maľovať minimálne a na pekne opálenej pokožke zároveň stačí toho málo.

Dobrým trikom je aj zvoliť produkty dva a viac v jednom. Toto pravidlo môžete aplikovať aj pri výbere odličovacej kozmetiky. Nepotrebujete špeciálne mlieko na odstránenie mejkapu a iné na riasenku.

Veľké balenia produktov, ako je šampón či sprchový gél, nechajte doma. Kúpte si za pár eur menšie nádobky, do ktorých kozmetiku prelejete a nebudete so sebou ťahať zbytočne veľkú váhu, ktorá zaberá aj priestor v batožine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok