Káčer na bicykli má za sebou poslednú etapu. Charitatívnu tour Peťo zakončil v Piešťanoch

TA3
25.6.2022 13:55

Charitatívna cyklistická akcia Káčer na bicykli finišovala v Piešťanoch. Peter v sobotu bicykloval za Tomáša, ktorý sa narodil predčasne s ťažkým kombinovaným postihnutím. Záverečný deň podujatia bol sprevádzaný aj kultúrnym programom, o ktorý sa postarali speváci Natália Kóšová a Juraj Hnilica.

Účastníkov podujatia na štarte privítal aj primátor mesta Peter Jančovič, ktorý sa do charitatívneho bicyklovania priamo zapojil. "Nadácia ta3 robí skvelú prácu pre ľudí, ktorí to naozaj potrebujú, a Peter Káčer je nám všetkým vzorom a inšpiráciou," povedal. Ešte pred začiatkom etapy primátor obdaroval Petra Káčera balíčkom predmetov, ktoré reprezentujú mesto Piešťany.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Ako býva zvykom, ani do Piešťan neprišiel Peter s prázdnymi rukami. Symbolický šek v hodnote 1000 eur poputoval do rúk OZ Serviam. Ide o občianske združenie zamerané na pomoc dospelým hendikepovaným ľuďom z Piešťan a okolia.

Generálnym partnerom podujatia je spoločnosť COOP Jednota, ktorá pri Káčerovi na bicykli stojí už od prvého ročníka. Margaréta Nosáľová odovzdala v mene spoločnosti do Petrových rúk symbolický šek v hodnote 60 000 eur venovaný Nadácii ta3.

Na štarte bol prítomný aj Michal Pecko, za ktorého Peter bicykloval v druhej etape v Brezne. Michal ostal po páde z bicykla pripútaný na invalidný vozík. Na bicyklovanie však nezanevrel, a práve vďaka Nadácii ta3 a Slovenskému paralympijskému výboru sa Michal mohol etapy v Pieštanoch zúčastniť už na novom elektrickom handbiku.

Peťo v sobotu bicykloval za Tomáša. Ten je najmladším z piatich súrodencov. Narodil sa predčasne s ťažkým kombinovaným postihnutím. Tomáš je plne odkázaný na celodennú opateru. 

Oddanosť s akou sa o neho už roky stará jeho sestra Marta a ich silné súrodenecké puto budia rešpekt a obdiv. "Ja si život bez neho už neviem predstaviť," odpovedá Marta na otázku, či neľutuje, že sa pre pomoc bratovi "vzdala" vlastného života. Obom by veľmi situáciu uľahčil nový špeciálny vozík pre Tomáša.

V sobotu bicyklovali aj fyzioterapeuti Hendicentra v Piešťanoch, ktorí sa v cieli rozhodli Petrovi darovať trojtýždňový rehabilitačný pobyt, aby tak mohol po náročnom týdžni zregenerovať a znovu nabrať sily. "Veľká vďaka. Roky pribúdajú a ak máme bicyklovať ďalej, tak aj ja potrebujem trochu regenerovať," ďakoval v cieli Peter Káčer.

Peťo sa na záver poďakoval všetkým, ktorí sa na organizácii podujatia podieľali. Či už ide o jeho tím alebo Televíziu ta3. "Bez mediálizácie by sa takáto akcia uskutočniť nedala," skonštatoval. Prisľúbil, že v charitatívnom bicyklovaní bude pokračovať. Na otázku, prečo to bude robiť aj naďalej, odpovedal už tradične: "Lebo treba."

Videá z akcie nájdete nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok