Hľadáte štýlové auto do mesta? V tom prípade prichádza retro roadster od slovenskej firmy

TA3/SZ
24.6.2022 18:30

Slovenská firma Patak Motors predstavila štýlový mestský roadster, ktorý ponúkne okrem jedinečného dizajnu aj možnosť voľby medzi elektrickým a spaľovacím pohonom

Hľadáte štýlové auto do mesta? V tom prípade prichádza retro roadster od slovenskej firmy
Patak Motors

Startup projekt pochádzajúci zo Slovenska postavil a predstavil štýlový dvojmiestny roadster určený do mestskej premávky, ktorý má byť náhradou skútru, či iného mestského približovadla. Podľa slov samotnej firmy je roadster vozidlom novodobého džentlmena a každého, kto má rád autá. Pred niekoľkými dňami ukázala značka funkčný prototyp prinášajúci jedinečný retro dizajn, ktorý umocňujú úzke kolesá v spojení s krátkou a kompaktnou karosériou bez strechy.

Patak Motors Patak Motors

K dispozícii budú dve verzie pohonu. Roadster môže byť teda poháňaný buď benzínovým, alebo elektrickým motorom. Aktuálne prebiehajú testy a nastavovanie podvozku elektrickej verzie, ktorá prejde homologizáciou v priebehu roku 2023. Prvé autá sa k zákazníkom dostanú už v roku 2024. Aktuálne sú už spustené predobjednávky, kde si môžu klienti zarezervovať svoj kúsok za poplatok len 500€.

Patak Motors Patak Motors

Mestskému určeniu je prispôsobená aj dynamika, takže novinka z dôvodu pôžitku z jazdy roztáča výhradne zadné kolesá. Elektrický variant ponúkne dve veľkosti batérie, ktoré ponúknu dojazd 100, respektíve 250 kilometrov. Výkon elektromotoru je 15 kW, čo rozhýbe 400 kiligramové kupé z pokoja na 50 km/h za 7 sekúnd. Nabíjanie je možné z klasickej 230 V zástrčky a zaberie podľa batérie 4-9 hodín. Maximálna rýchlosť je stanovená v prípade elektrickej verzie na 130 km/h.

Patak Motors Patak Motors

V prípade spaľovacej verzie zákazník dostane štvortaktný jednovalec s výkonom 15 kW, ktorý rozhýbe roadster z 0-50 km/h v priebehu 9 sekúnd a dosiahne maximálnu rýchlosť 125 km/h. Objednať je možné aj verziu s plátennou strechou či kúrením a klimatizáciou. Benzínový variant začína s cenovkou na úrovni takmer 17 tisíc eur a elektrická verzia na sume 22900 eur. Za pomerne nízku cenu tak môžte mať štýlové mestské presúvadlo, za ktorým sa otočia takmer všetci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok