Špecializovaný trestný súd zrušil zatykač na Miroslava Výboha

TA3 TASR
24.6.2022 09:49

Sudca Špecializovaného trestného súdu odvolal príkaz na zatknutie podnikateľa Miroslava Výboha. Dôvodom je deklarovaný postoj obžalovaného, že sa chce osobne zúčastniť na hlavnom pojednávaní. Jeho termíny boli na banskobystrickom pracovisku špecializovaného súdu nariadené na 4., 5. a 6. októbra. Informovala o tom hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

"Sudca ŠTS vyhovel návrhu prokurátora a dňa 15. júna 2022 odvolal príkaz na zatknutie, ako aj európsky a medzinárodný zatýkací rozkaz vydaný tunajším súdom dňa 22. decembra 2021 na obžalovaného Ing. M. V.," priblížila hovorkyňa.

Súd to oznámil aj Okresnému riaditeľstvu Policajného zboru Bratislava I. "Na základe tohto oznámenia uvedený orgán bezodkladne vykoná v elektronickom systéme zmenu stavu predmetného cestovného dokladu z 'odcudzený' na 'vydaný'," podotkla s tým, že osobnej účasti obžalovaného už nebránia žiadne okolnosti.

"Následne súd bezodkladne zruší opatrenie o tom, že sa konanie proti obžalovanému vykoná ako proti ušlému. Procesné strany boli o postupe súdu informované," dodala Kudjáková. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Miroslava Výboha obžalobu v novembri 2021 za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Obvinený bol v rámci kauzy Mýtnik III.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok