Peter Káčer v piatok zavítal do Trnavy. Predposlednej etapy sa zúčastnil aj generálny riaditeľ ta3

TA3 TASR
24.6.2022 13:54

Charitatívna cyklistická akcia Káčer na bicykli pokračovala predposlednou etapou v Trnave. V piatok Peťo bicykloval za malého Sebastiána, ktorý trpí neverbálnym detským autizmom. Na etape v Trnave sa zúčastnil aj generálny riaditeľ ta3 Ján Svoboda a cyklotím COOP Jednoty, generálneho partnera tohtoročného podujatia.

Predposledná etapa charitatívnej tour Káčer na bicykli sa niesla v príjemnom duchu a za početnej účasti. A aj počasie sa znovu vydarilo. Podujatie v piatok ráno otvorila viceprimátorka mesta Eva Nemčovská vrúcnym privítaním. "Ďakujem, že ste si vybrali Trnavu pre toto pekné podujatie. Dúfam, že jazda bude príjemná. Snažili sme sa vybrať sprievodný program atraktívnejší pre mladšiu generáciu."

Symbolický šek v hodnote 1000 eur poputoval do rodiny Valaškovcov, kde syn Milan trpí TAR syndrómom. Aj napriek závažnému ochoreniu sa mu podarilo vyštudovať vysokú školu a zhodou okolností mal promócie počas piatkovej etapy, preto si nemohol šek vyzdvihnúť osobne.

Do peletónu sa zapojil aj generálny riaditeľ ta3 Ján Svoboda. "Obdivujem Petra za fantastický výkon, sledujem všetky etapy. Dnes som sa rozhodol, že sa pridám a oslavím svoje meniny aj spolu s Petrom."

Igor Čekirda, predseda správnej rady Nadácie ta3 prejavil veľkú radosť z tohtoročnej sezóny. "Úžasný ročník, všade sa nám dostalo milého privítania. Rád by som ešte zopakoval, že dnes sme tu preto, lebo sú na Slovensku ľudia, ktorí potrebujú našu pomoc. Peter tu nie je kvôli bicyklovaniu, ale kvôli ukážke toho, že pomáhať treba a že je to jednoduché."

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Peťo v piatok bicykloval za malého Sebastiánka, ktorý sa narodil ako zdravé dieťa, až neskôr mu diagnostikovali detský neverbálny autizmus. Sebastiánova mama, pani Silvia Sopková, vkladá veľké nádeje do liečby v hyperbarickej komore. 

Snaží sa s ním pravidelne cvičiť a navštevovať rôzne terapie, ktoré by mu mohli pomôcť. Aj kvôli diagnóze závažného ochorenia, malý Sebastián vníma a počúva svoje okolie a snaží sa svojím spôsobom komunikovať.

Liečba v hyperbarickej komore by mu pomohla stimulovať rečové centrum, kedže Sebastián má potenciál a chce komunikovať. Ide však o veľmi finančne náročnú záležitosť. "Je to vec, ktorá je už nad moje možnosti, bohužiaľ," dodáva pani Sopková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok