VIDEO: ŠK Slovan Bratislava oznámil hviezdnu posilu. Z Watfordu prichádza Juraj Kucka

TA3
23.6.2022 13:46

Aktuálny majster futbalovej Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava zvolal na štvrtok mimoriadnu tlačovú konferenciu, ktorej témou bol aktuálny pohyb v kádri A-tímu. Oznámil príchod hviezdnej posily. Mohli ste ju sledovať naživo na Facebooku Televízia TA3 a taktiež na youtubovom kanáli Televízia TA3.

S číslom 33

Slovenský futbalista podpísal s klubom dvojročnú zmluvu. Zahrá si tak v tíme úradujúceho majstra najvyššej slovenskej súťaže. "Som nesmierne rád, že v belasom drese uvidíme v nadchádzajúcich dvoch ročníkoch v Slovane Bratislava,“ povedal na tlačovej konferencii generálny riaditeľ Slovanu Bratislava Ivan Kmotrík ml.

"Vždy som rád zabojoval o miesto, keď som ho mal isté, veľmi sa teším," uviedol Kucka. Bude hrať v drese s číslom 33. "Pokiaľ sa dalo, vždy som si ho vybral," prezradil a dodal, že je to jeho šťastné číslo, ktoré sa s ním tiahne celý život.

Vracia sa domov

Tridsaťpäťročný Kucka sa na domáce trávniky vracia po 13,5-ročnom pôsobení v zahraničných kluboch. V januári 2009 zamieril z Ružomberka do pražskej Sparty, potom si obliekal aj dresy FC Janov, AC Miláno, Trabzonsporu a Parmy. "Je to pekný pocit, vraciam sa na Slovensko, kde som začínal. Teším sa na spoluprácu a chcel by som poďakovať za túto príležitosť. Verím, že bude všetko fungovať a že dosiahneme tie najväčšie úspechy," uviedol na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Watford v uplynulej sezóne zostúpil z anglickej najvyššej súťaže. Boj o zotrvanie nezvládla rok predtým ani Parma. "Nefungovalo to a bolo z toho vypadnutie. Naučil som sa tam však veľa z futbalu aj z osobného života a budem sa to snažiť využiť aj tu," povedal k bývalým pôsobiskám dlhoročný slovenský reprezentant.

V novej sezóne sa pokúsi Slovanu pomôcť aj na európskej scéne. V prvom predkole Ligy majstrov privítajú "belasí" 6. júla gruzínske Dinamo Batumi, odveta je na programe 13. júla. Ligovú sezónu začnú obhajcovia titulu 16. júla na ihrisku Podbrezovej.

Záznam z tlačovej konferencie nájdete tu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok