Pre odmietanie očkovania mali viaceré vojenské útvary obmedzené kapacity. Došlo aj k narušeniu útvarov

TA3 TASR
23.6.2022 10:16

Pre odmietanie očkovania v súvislosti s ochorením Covid-19 mali v roku 2021 viaceré vojenské útvary Ozbrojených síl SR obmedzené personálne kapacity na plnenie svojich stanovených úloh. Vyplýva to zo Správy o činnosti Vojenského spravodajstva za rok 2021.

Máte strach z ihiel? Vedci vyvíjajú technológiu, ktorá prinesie bezbolestné očkovanie
TASR/AP (ilu)

"Dôvodom bolo, že do zamestnaní, výcvikov a hotovostí boli zaraďovaní primárne iba zaočkovaní vojaci. Skupina nezaočkovaných vojakov bola od týchto povinností odbremenená," priblížilo vojenské spravodajstvo v správe. Dodalo, že táto situácia mala za následok nespokojnosť a napätie medzi profesionálnymi vojakmi a veliacimi zložkami.

"Celkovo to pôsobilo na vytváranie deliacich línií a narúšanie organizačnej kohézie jednotlivých útvarov Ozbrojených síl SR," podotklo vojenské spravodajstvo. V závere roka 2021 bolo v rezorte obrany monitorované podávanie sťažností jednotlivcov v súvislosti s očkovaním. Tieto sťažnosti boli podľa VS pravdepodobne vypracované právne fundovanými osobami z antisystémovej scény.

Vojenské spravodajstvo získalo v hodnotenom období aj informácie o príslušníkoch Ozbrojených síl SR, ktorí majú prepojenie na extrémistickú scénu a sú sympatizantmi antisystémových a antidemokratických ideí. Velenie Ozbrojených síl SR v týchto prípadoch prijalo adekvátne represívno-preventívne personálne opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok