FOTO: Peťo ukončil piatu etapu v Podhradí, má za sebou náročnú kopcovitú trasu

ta3
23.6.2022 08:49

Charitatívna cyklistická tour Káčer na bicykli pokračovala piatou etapou v okolí Lehoty pod Vtáčnikom. Aj vo štvrtok Peter Káčer bicykloval za dobrú vec. Tím Nadácie ta3 odštartoval z Námestia SNP za povzbudzovania miestnych ľudí.

Štart piatej etapy tour Káčer na bicykli z Námestia SNP v Lehote pod Vtáčnikom ste mohli sledovať aj cez livestream na našom Facebooku. Zaujímavosti z priebehu podujatia nájdete na našom Instagrame a spravodajskom webe ta3.com. Cieľ etapy bude v obci Podhradie.

Peťo Káčer a Nadácia ta3 odovzdali na štarte v Lehote pod Vtáčnikom šek v hodnote 1000 eur. Starosta Obce Ján Daňo sa rozhodol šek odovzdať miestnej organizácii. " Ja si dovolím tvrdiť, že toto je akcia zameraná na pomoc hendikepovaným občanom a koľkokrát tí hendikepovaní občania dokážu spraviť oveľa viac, ako my, čo sme zdraví. Šek darujeme miestnej organizácii zdravotne postihnutých."

Charitatívne podujatie Káčer na bicykli je zamerané na pomoc ľuďom s hendikepom. Začalo sa ako výzva a postupne si vybudovalo meno rešpektovaného a spoločensky oceňovaného projektu. Predovšetkým sa však stalo synonymom pomoci.

Lebo treba

Peter Káčer prejde na trojkolesovom bicykli celkovo sedem etáp. Skrýva sa za nimi sedem príbehov ľudí, ktorí potrebujú pomoc - nielen Káčerovu, ale najmä pomoc podporovateľov a priaznivcov Nadácie ta3. V rámci tohto ročníka Peťo postupne zavíta do Lučenca, Brezna, Dolného Kubína, Námestova, Lehoty pod Vtáčnikom, Trnavy a Piešťan. 

Počas predchádzajúcich ôsmich ročníkov Káčera na bicykli pomohla Nadácia ta3 veľkému počtu jednotlivcov, mnohým rodinám a organizáciám. V prevažnej miere prispieva na rôzne druhy finančne náročnej liečby, na rehabilitácie, nákup zdravotných pomôcok, či na naplnenie rôznych špecifických potrieb pre zdravotné zariadenia, hospice, strediská krízovej intervencie a podobne.

Podujatie v rokoch 2020 a 2021 neprerušila ani pandémia. Káčer na bicykli dokázal operatívne reagovať na náročné podmienky. A preto základnou premisou 9. ročníka je, že sa uskutoční za akýchkoľvek okolností. „Lebo treba“. To je univerzálna Káčerova odpoveď tým, ktorí sa ho pýtajú, prečo to robí, keď on sám potrebuje pomoc.

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

Na štvrtkové charitatívne podujatie prišiel Peťa povzbudiť aj človek, s ktorým má Peťo špeciálny vzťah. Majiteľ firmy NyNa Miroslav Novotný, ktorej cyklodresy Peťo hrdo nosí. "Peťo je fantastické, že si dokázal svoju myšlienku aj zrealizovať. Neuveriteľne ťa obdivujem a veľmi ma to teší, že takýto človek existuje," adresoval Peťovi tieto pekné slová pán Novotný.

V mene firmy NyNa venoval Káčerovi aj symbolický šek vo výške 500 eur, ktorý Peťo samozrejme použije na pomoc ďalším ľuďom.

Vo štvrtok Peťo Káčer bicykloval za Lenku Jobbovú. Je to mladá žena, ktorá sa narodila s detskou mozgovou obrnou. Nasťastie má okolo seba veľa dobrých ľudí, ktorí ju podporujú. Jej najväčšou psychickou oporou je jej mamina a psík, ktorý je plnohodnotným členom rodiny. Lenka by však potrebovala absolvovať rehabilitáciu v špeciálnom zdravotníckom zariadení, čo by jej pomohlo výrazne zlepšiť fyzickú kondíciu a jemnú motoriku. "Chcem sa pozerať do budúcnosti s tým, že sa mi zlepší to fyzické zdravie a bude menej tej bolesti," povedala Lenka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok