Mercedes triedy G vo verzii 4x4 na druhú sa vracia. Tentokrát však v úprave od AMG

TA3/SZ
22.6.2022 18:30

Minulá generácia legendárneho off-roadu triedy G priniesla zo sebou hneď niekoľko zaujímavých verzii. Jednou z nich je aj 4x4 na druhú, ktoré aktuálne prichádza vo svojej druhej generácii ako verzia AMG

Mercedes triedy G vo verzii 4x4 na druhú sa vracia. Tentokrát však v úprave od AMG
Mercedes

Predošlá generácia triedy G priniesla okrem iného aj radikálnu a monštruóznu verziu 4x4 na druhú vychádzajúcu z modelu G500. Značka sa rozhodla vyrobiť túto mimoriadne zaujímavú verziu aj z aktuálnej generácie off-roadu, no s tým rozdielom, že tentokrát vychádza z najvýkonnejšieho modelu ponuky. Aktuálne sme teda svedkami brutálneho AMG G63 4x4 na druhú, ktoré je poháňané osemvalcovým motorom s objemom štyri litre a výkonom 585 konských síl a 850 Nm krútiaceho momentu.

Výkonný agregát rozhýbe Géčko na druhú z pokoja na 100 km/h v priebehu 5 sekúnd. Maximálnu rýchlosť výrobca zatiaľ nešpecifikoval. Zaujímavý je aj údaj kombinovanej spotreby, ktorá by sa mala pohybovať na úrovni 20 litrov paliva na 100 kilometrov.


Mercedes Mercedes

Auto podobne, ako minulá generácia stojí na portálových nápravách, vďaka ktorým dosahuje svetlú výšku 35.1 centimetra. Vysoký podvozok umožňuje brodiť vodné prekážky až do hĺbky 91 centimetrov. Novinka obúva 22 palcové disky kolies s terénnymi pneumatikami zlepšujúcimi prejazdnosť terénom. Po vzore minulej generácie nájdeme aj tu karbónové rozšírené blatníky kolies upravené pre potreby väčších diskov a pneumatík.

Mercedes Mercedes

Množstvo karbónu nájdeme aj v interiéri, kde slúži ako obklad palubnej dosky, dverí a stredového panelu. Chýbať nemôže ani trojica tlačidiel na ovládanie uzávierok diferenciálu či digitálna palubná doska. Novinkou je digitálne spätné zrkadlo, ktoré obsahuje displej premietajúci obraz zadnej kamery. Cenovka za toto monštrum doposiaľ zverejnená nebola, no záujemcovia musia počítať s tučnou sumou, ktorá môže bez problému prekonať hranicu 300 tisíc eur.

Témy: Mercedes
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok