Dacia dodáva vlastnému portfóliu nové logo. Prináša aj miernu modernizáciu niektorých modelov

TA3/SZ
22.6.2022 11:00

Rumunská Dacia už dlhšiu dobu pripravuje zákazníkov na zmenu identity značky. Tej sme sa aktuálne dočkali, čomu nasvedčuje nie len nové logo, ale aj mierny facelift niektorých modelov

Dacia dodáva vlastnému portfóliu nové logo. Prináša aj miernu modernizáciu niektorých modelov
Dacia

Najpodstatnejšou z predstavených zmien je jednoznačne nové logo vytvorené spojením písmen DC, ktoré pôsobí minimalistickejším dojmom, ako pôvodné vyhotovenie. Naprieč celým modelovým radom môžme vidieť aj nové, biele akcenty v prednej maske nadväzujúce na redizajnované logo automobilky.

V zadnej časti áut nahradil pôvodné logo nápis Dacia. Novinkou v exteriéri všetkých modelov značky je použitie tmavo šedej farby Monolith, ktorá bude využívaná najmä pri lakovaní plastových súčasti karosérie.

Dacia Dacia

Nové logo sa dostalo taktiež aj do interiéru modelov, kde nahradí staré vyhotovenie na volante. V prípade modelu Duster prešla drobnými zmenami celá palubná doska, ktorá po novom dostala hranaté výduchy klimatizácie či tlačidlo na elektrické sklápanie spätných zrkadiel.

Všetky kúsky z osvieženého portfólia sú uz teraz k dispozícii na objednanie, no ich dodacie lehoty sa môžu kľudne natiahnuť aj na niekoľko mesiacov. Zaujímavosťou je, že všetky nové autá značky Dacia budú mať od roku 2023 elektronicky obmedzenú rýchlosť na 180 km/h. Výstavná premiéra noviniek pre verejnosť je naplánovaná na parížsky autosalón.

Témy: Dacia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok