Dacia dosiahla významný produkčný míľnik. Koľko áut značka za svoju históriu vyrobila?

TA3/SZ
21.6.2022 18:30

Dacia nedávno dosiahla v závode v Mioveni dôležitý míľnik celkového počtu vyrobených kusov. Aký model nesie jubilejné poradové číslo?

Dacia dosiahla významný produkčný míľnik. Koľko áut značka za svoju históriu vyrobila?
Dacia

Rumunská automobilka len nedávno prekonala dôležitý míľnik produkcie svojich vozidiel. V závode v Mioveni totižto zišlo z výrobnej linky auto s poradovým číslom 10 miliónov. Z pohľadu histórie je najvyrábanejším modelom Sandero, z ktorého značka vyprodukovala už 2.6 milióna kusov.

V tesnom závese sa drží Dacia 1300. Tá ma na konte 2.3 milióna vyrobených kusov. Veľmi úspešným modelom je aj Duster, z ktorého bolo vyrobených 2.1 milióna exemplárov, či model Logan. Tých zišlo z výrobnej linky už 1.95 milióna.

Dacia Dacia

Jubilejným modelom sa stal obľúbený a úspešný SUV model Duster Urban Grey Extreme. Táto verzia sa od iných výbav odlišuje napríklad oranžovými detailmi v prednej maske. Model Duster svoju úspešnosť potvrdzuje faktom, že je od roku 2018 najpredávanejším SUV v Európe u súkromných klientov. Ďalšie prvenstvo patrí modelu Sandero. Ten je od roku 2017 najpredávanejšie auto u súkromných zákazníkov na území Európy. Dacia teda výrobnými a predajnými číslami dokazuje, že jej ide karta. Koniec koncov niet sa čomu diviť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok