Surová strava do štvrtej poobede, a potom prakticky čokoľvek: Toto sú princípy diéty RT4

TA3/zm
25.6.2022 10:00

Ako mnoho iných diét, aj RT4 vznikla zo zdravotného, nie estetického hľadiska. Odborníci na výživu hľadali spôsob zdravého stravovania, v rámci ktorého by ste mali prísun čerstvej stravy, ale prijímali dostatok živín. A tak je raw podstatou tejto diéty, ale nevarené jedlá musíte jesť len do 4tej poobede.

Surová strava do štvrtej poobede, a potom prakticky čokoľvek: Toto sú princípy diéty RT4
Pexels

Celý deň studené, len na večeru teplé jedlo. Takto by sa v skratke dal zhrnúť princíp RT4 stravovania, ktoré je skratkou spojenia Raw Till 4.

Zabudnite na mäso

Princíp raw stravy spočíva v konzumácii surových potravín, a tak je ako prvý bod na zozname tejto diéty vylúčenie mäsa a mliečnych výrobkov. Tých sa budete musieť vzdať bez ohľadu na to či je pred alebo po 16tej hodine. Vďaka tomu sa zbavíte toxínov, ktoré môžete mať uložené v svaloch, orgánoch i krvi.

Následne je princíp diéty RT4 rozdelený na dve fázy, ktorými sa riadite každý deň. Doobeda nič varené, poobede si niečo môžete dať.

Raw do štvrtej

Raw strava, to je najmä ovocie a zelenina. Ale určite ste počuli aj o surových dezertoch, takže dobrá správa je, že sa nemusíte vzdať sladkostí. Aj keď si ich budete musieť vyberať. Ako príklad jedálnička uvádzajú odborníci na výživu raňajky v podobe siedmych banánov alebo obed pozostávajúci z piatich kusov manga. Ide o ilustrovanie toho, aké veľké objemy surovej stravy sú potrebné na to, aby ste sa zasýtili.

Do štvrtej poobede by ste mali v raw fáze prijať 1000 kilokalórii na raňajky a rovnaký objem na obed. Zabúdať nesmiete ani na pitný režim. Čo do neho patrí je jasné, skôr si pripomeňme, čo piť nemôžete. Káva i čaj je vylúčený, keďže ide o varené nápoje. Čokoľvek mliečne je rovnako tabu.

Varené večer

Myslíte si, že by vám varené jedlo chýbalo? Keby ste sa stravovali výlučne raw, možno áno. Pri diéte RT4 však máte večeru nielen povolenú, ale priam predpísanú ako teplú. I to má svoje pravidlá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok