Používate ich v kúpeľni, ale skladovať by ste ich tam nemali. Tieto veci nepatria k sprche

TA3/zm
20.6.2022 08:00

Ak máte dostatok úložného priestoru v kúpeľni, iste tam máte množstvo drobností, ktoré s hygienou či skrášľovaním súvisia. Preto dáva logiku, že ich budete mať po ruke. No nasledujúce veci by v kúpeľni rozhodne byť nemali, ak si ich nechcete znehodnotiť.

Používate ich v kúpeľni, ale skladovať by ste ich tam nemali. Tieto veci nepatria k sprche
Pexels

Uteráky či laky na nechty v kúpeľni? Pre väčšinu žien bežná vec, ale v skutočnosti to nie je dobrý nápad. Nielen týmto, ale aj ďalším veciam suché a tmavé prostredie prekáža.

Uteráky

Zdá sa nám normálne skladovať čisté uteráky v kúpeľni, veď tam ich, koniec-koncov, budeme aj používať. No v prípade, že nemáte kúpeľňu s oknom alebo silnou ventiláciou, vedzte, že si na zdanlivo opratých a čistých uterákoch môžete na telo preniesť aj rôzne plesne. Vysvetlenie je, samozrejme, jednoduché. Vlhko a tma sú pre baktérie ideálnou živnou pôdou, nehovoriac o mäkučkom prostredí a vláknach, ktoré osušky ponúkajú. Riešenie je dobre vetrať, alebo uterákom nájsť iné miesto.

Laky na nechty

Ak máte zbierku lakov na nechty, zrejme ste im našli miesto v kúpeľni. No možno ste počuli, že laky vydržia dlhšie tekuté a použiteľné, ak ich budete skladovať v chlade, pokojne priamo v chladničke. Nuž a teplé prostredie kúpeľne sa s tým priamo vylučuje. Nehrozí vám síce žiadna choroba ani vírus, ale asi nechcete laky na nechty vyhadzovať po pár použitiach, pretože zaschli.

Mejkap

Ni líčidlá neobľubujú teplo, preto by ste si kozmetickú taštičku s mejkapom a ostatnými šminkami mali držať mimo miesta, kde sa sprchujete či kúpete. Potom si pokojne maľovátka preneste do kúpeľne, len ich tam skrátka neskladujte.

Parfumy

Ani voňavky nie je dobré skladovať v kúpeľni. Síce majú byť mimo slnečných lúčov, čo väčšina kúpeľní spĺňa, ale vlhko je pre parfumy rovnako škodlivé ako svetlo. Vlhkosť urýchľuje oxidáciu, čo spozorujete najskôr na zmenenej farbe a neskôr aj celkom inej vôni.

Hlavice na holenie

Ak máte vy alebo váš partner nakúpené náhradné hlavice na holiaci strojček, nenechávajte ich v kúpeľni. Tentokrát nejde o žiadne baktérie, ale o fakt, že teplo a vlhko čepele otupuje. Hlavne ak nie sú hlavice dobre zabalené, môže sa stať, že v čase, keď ich vytiahnete, už nebudú slúžiť na stopercent.       

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok