Johnson sa obáva, že vojna ľudí už otravuje. Mnohé krajiny sú unavené

TA3 TASR
18.6.2022 17:22

Britský premiér Boris Johnson v sobotu uviedol, že je veľmi dôležité podporovať Ukrajinu aj v čase, keď začínajú byť niektoré krajiny z konfliktu na Ukrajine "unavené". Informuje o tom britská spravodajská stanica Sky News.

Britský premiér Boris Johnson neohlásene pricestoval do Kyjeva, stretol sa so Zelenským
Tlačová kancelária ukrajinského prezidenta prostredníctvom agentúry AP

Johnson po piatkovej návšteve Kyjeva uviedol, že bolo dôležité navštíviť ukrajinskú metropolu Kyjev v tomto "kritickom čase". "Začíname sa obávať, že po celom svete sa začína dostavovať trocha únavy zo situácie na Ukrajine, ale musíme pochopiť, že Ukrajinci strašne trpia na východe svojej krajiny," povedal britský premiér.

Britský premiér uviedol, že Rusko naďalej zaznamenáva obrovské straty a dochádza mu množstvo pozičných zbraní. "Keď nastupuje 'únava zo situácie na Ukrajine', je veľmi dôležité Ukrajincom ukázať, že sme s nimi 'v behu na dlhú trať' a poskytneme im strategickú odolnosť, ktorú potrebujú," zdôraznil Johnson.

Eurovíziu chce na Ukrajine

Johnson reagoval aj na piatkové vyjadrenie organizátora speváckej súťaže, Európskej vysielacej únie (EBU), že Eurovízia by sa na budúci rok mohla konať v Británii. Ukrajina ako tohtoročný víťaz totiž podľa EBU nie je za súčasných okolností schopná usporiadať takéto medzinárodné podujatie.

"Samozrejme, bol by som rád, keby to bolo v našej krajine, ale faktom je, že oni zvíťazili a zaslúžia si to usporiadať. Verím, že to môžu urobiť a mali by to urobiť," povedal Johnson po návrate z Ukrajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok