Rusko zajalo dvoch Američanov. Moskva zverejnila zábery amerických dobrovoľníkov

TA3 TASR
17.6.2022 22:19

Ruské médiá v piatok zverejnili zábery dvoch mužov, ktorých označili za zajatých amerických občanov bojujúcich za Ukrajinu. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Ukrajina zajatci 2 (SITA AP)
SITA/AP

Ruský denník Izvestija zverejnil krátky rozhovor s mužom, ktorý bol identifikovaný ako 27-ročný Andy Huynh pochádzajúci z mesta Hartselle v štáte Alabama. Ruská štátna televízia RT zasa zverejnila fotografiu muža, ktorého identifikovala ako 39-ročného amerického občana Alexandra Druekeho z Tuscaloosy tiež v Alabame.

V aplikácii Telegram bolo zverejnené iné šesťsekundové video, v ktorom muž s americkým prízvukom hovorí: " Volám sa Alexander Drueke, som proti vojne." Slová "som proti vojne" následne zopakoval aj v ruskom jazyku.

V inom dvojsekundovom videu muž, ktorého Izvestija identifikovala ako Hyunha, povedal po rusky "som proti vojne". Ruské ministerstvo obrany sa k týmto záberom pre Reuters doposiaľ nevyjadrilo.      

Alexander Drueke a Andy Huynh išli na Ukrajinu ako dobrovoľníci, aby sa zapojili do bojov proti Rusku, no už týždeň sú nezvestní a ich rodinní príslušníci sa obávajú, že boli zajatí. Americká armáda uviedla, že obaja nezvestní muži v minulosti vo svojej vlasti slúžili v armáde. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok