Prezidentka vyjadrila sústrasť pozostalým obetí, telefonovala aj s primátorkou Handlovej

TA3 TASR
16.6.2022 14:17

Prezidentka Zuzana Čaputová vyjadrila úprimnú sústrasť pozostalým obetí i všetkým, ktorých postihol tragický nočný požiar v Handlovej. Uviedla to na svojej stránke na sociálnej sieti s tým, že obyvateľom zasiahnutým požiarom ponúkla ubytovanie v zariadení prezidentskej kancelárie vo Vysokých Tatrách.

Tak takto?!: V ťažkých časoch sa nespoliehame na politických lídrov, dramaticky sa prepadla aj dôveryhodnosť prezidentky
TASR/Jaroslav Novák

"Obyvateľov bytovky v Handlovej postihol v noci požiar s tragickými následkami. Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a všetkým, ktorých požiar postihol. Prajem im, aby sa mohli čo najskôr vrátiť do svojich domovov," uviedla Čaputová.

Prezidentka podľa svojich slov telefonovala i s primátorkou Silviou Grúberovou, ktorá ju informovala o aktuálnej situácii. "Vyše stovke ľudí sa z noci do rána zásadne zmenila životná situácia. Pani primátorka však hovorila o silnom zomknutí komunity, pomoci hasičov, záchranárov, policajtov, neziskových organizácií a ďalších, ktorí sa pustili do záchranných prác," skonštatovala.

Čaputová zároveň primátorke ponúkla ubytovanie pre ľudí zasiahnutých týmto požiarom vo Vysokých Tatrách v zariadení prezidentskej kancelárie, ak by to ktokoľvek z nich považoval v tejto ťažkej situácii za potrebné. S primátorkou ostáva podľa svojich slov v kontakte.

Nočný požiar v bytovom dome na Okružnej ulici si vyžiadal štyri obete na životoch, na jeho následky zomrel manželský pár vo veku 46 a 48 rokov a dve ženy vo veku 40 a 65 rokov. Zranenia utrpelo ďalších päť ľudí, dvaja zostali hospitalizovaní v bojnickej nemocnici. Polícia začala v súvislosti s požiarom trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia. Mesto vyhlásilo mimoriadnu situáciu. Príčiny požiaru vyšetrujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok