Požiar v Handlovej: Polícia začala trestné stíhanie, spresnili údaje o obetiach

TA3 TASR
16.6.2022 12:05

Polícia začala v súvislosti s tragickým požiarom, ku ktorému došlo v noci na štvrtok v Handlovej, trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Požiar neprežili manželia vo veku 46 a 48 rokov a dve ženy vo veku 40 a 65 rokov. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Požiar v Handlovej: Polícia začala trestné stíhanie, spresnili údaje o obetiach
Polícia SR

"K požiaru malo dôjsť z doposiaľ presne nezistených príčin pravdepodobne v jednom z bytov na piatom poschodí. Na miesto v krátkom čase dorazili všetky záchranné zložky, ktoré sa snažili čo najskôr evakuovať všetkých obyvateľov bytového domu a zároveň zabrániť väčším škodám na majetku," uviedli policajti.

Priame zábery z požiaru (zdroj - Lysik):

Napriek snahe všetkých zúčastnených sa manželov vo veku 46 a 48 rokov a ženy vo veku 40 a 65 rokov už nepodarilo zachrániť. Tri osoby previezli do nemocnice v Bojniciach na ošetrenie a sú mimo ohrozenia života. Dve osoby ošetrenie odmietli. "Okolnosti tejto tragickej udalosti budú predmetom vyšetrovania v rámci trestného stíhania začatého pre zločin všeobecného ohrozenia," doplnili policajti.

V súčasnosti podľa nich polícia vykonáva procesné úkony potrebné na vyšetrenie tejto udalosti. "Na miesto dorazili aj policajní experti z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru v Slovenskej Ľupči. Bližšie informácie k príčinám a okolnostiam tejto udalosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," dodala polícia.

Požiar hasičom nahlásili krátko pred 1.00 h, z piateho poschodia sa rozšíril i na šieste. Ľahšie zranenia utrpeli aj dvaja zasahujúci hasiči. Evakuovať museli približne 150 obyvateľov. V bojnickej nemocnici zostali hospitalizovaní dvaja ľudia, ktorí utrpeli otravu oxidom uhoľnatým.

Oheň sa hasičom podarilo uhasiť o 3.30 h. Škodu predbežne odhadli na 400.000 až 500.000 eur. Príčinu vzniku požiaru vyšetruje aj expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR z Bratislavy. Mesto Handlová vyhlásilo v súvislosti s nočným požiarom mimoriadnu situáciu, obyvateľom poskytuje pomoc. Na pomoc zriadi i transparentný účet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok