Pred americkou základňou v Afganistane sa odpálil samovražedný útočník

TASR
26.12.2012 11:51

Najmenej dvaja civilisti dnes zahynuli a ďalších šesť ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu bomby v automobile pred základňou zahraničných jednotiek vo východnom Afganistane.

Pred americkou základňou v Afganistane sa odpálil samovražedný útočník
SITA

"Útočník odpálil svoje výbušninou naložené vozidlo v okrajovej časti mesta Chóst pred vstupom na letisko, využívané ako základňa koaličných vojsk, pričom zabil dvoch civilných vodičov a zranil šesť okoloidúcich chodcov," povedal agentúre DPA miestny policajný predstaviteľ Jakúb Chán.

Chóst je hlavným mestom provincie rovnakého mena.

Hovorca jednotiek vedených Severoatlantickou alianciou Charlie Stadtlander takisto potvrdil, že incident sa odohral "v blízkosti základne Camp Chapman v provincii Chóst". Podrobnosti o obetiach z radov koaličných vojakov neboli bezprostredne hlásené, dodal.


K zodpovednosti za útok sa prihlásilo hnutie Taliban. "Pred vchodom na základňu USA odpálil mudžahedín (bojovník za slobodu) mikrobus naložený trhavinami a zabil vyše 100 zahraničných votrelcov a ich afganských prisluhovačov vrátane príslušníkov armády a národnej i miestnej polície," uviedol vo vyhlásení hovorca talibov Zabiulláh Mudžáhid.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok