Šéf Tiposu Kaňka odstupuje z funkcie, chce očistiť svoje meno

TA3
15.6.2022 11:50

Generálny riaditeľ štátnej lotériovej spoločnosti Tipos Marek Kaňka po jeho obvinení Národnou kriminálnou agentúrou z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti odstupuje z funkcie. Kaňka je presvedčený, že vyšetrovanie potvrdí jeho nevinu, no nechce dopustiť zneužívanie situácie politikmi. O svojej rezignácii informoval v stredu v tlačovom vyhlásení.

„Aj keď obvinenie voči mojej osobe považujem za absurdné a som presvedčený, že spravodlivé konanie orgánov činných v trestnom konaní potvrdí moju nevinu, rozhodol som sa odstúpiť z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti TIPOS, nakoľko nechcem dopustiť znevažovanie mimoriadnych úspechov, ktoré sa nám v TIPOSe za ostatné roky podarili," napísal Kaňka.

"Vnímam totiž politickú rovinu svojej funkcie v TIPOSe a jej zneužívanie v tejto téme, a preto považujem za prirodzené vzdať sa svojej funkcie a prenechať riadenie spoločnosti ostatným členom predstavenstva. K tomuto kroku som pristúpil aj napriek tomu, že obvinenie nijako nesúvisí s mojim pôsobením v TIPOSe," doplnil.

Chce očistiť svoje meno

Kolegom sa poďakoval za spoluprácu, rekordné výsledky a drží im palce, aby pokračovali v nastavenom trende. Teraz sa chce sústrediť na rodinu, očistenie svojho mena, dobrého mena Olivy, jej predstaviteľov a tých, ktorý ho podporujú a veria mu.

"Už na začiatku podnikania sme si s rodinou a kolegami sľúbili, že budeme vždy konať čestne a v súlade so zákonom. Toho sme sa vždy držali a držať sa aj ďalej budeme. A som presvedčený, že očistenie môjho mena takéto konanie dokáže," dodal.

Témy: Tipos
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok