Česká polícia zasahovala na pražskom magistráte. Obvinili námestníka primátora

TA3 TASR
15.6.2022 10:55

Od skorého rána zasahujú českí kriminalisti z Národnej centrály proti organizovanému zločinu na viacerých miestach v Prahe. Podľa portálu iDNES.cz muži zákona prišli na pražský magistrát a do dopravného podniku. Podľa servera Seznam Zprávy polícia začala trestné stíhanie voči 11 osobám.

polícia Česko česká polícia policajné auto 1140 px
TASR/Twitter/Policie ČR (ilu)

Detektívi z českej Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v stredu obvinili 11 ľudí pre podozrenie zo zlého hospodárenia pražského dopravného podniku. Informoval o tom žalobca z Vrchného štátneho zastupiteľstva v Prahe Adam Borgula. Podľa informácií Českého rozhlasu (ČRo) sú medzi obvinenými námestník primátora Prahy Petr Hlubuček (STAN) a podnikateľ Michal Redl.

"Áno, na magistráte dnes skutočne zasahovala polícia, ktorej poskytujeme maximálnu súčinnosť," povedal hovorca magistrátu Vít Hofman.

"Na magistrát som išiel s heslom: Chcem riadiť mesto s čistým štítom. To požadujem aj od svojich kolegov," napísal na Twitteri primátor Prahy Zdeněk Hřib. Na sociálnej sieti ďalej uviedol, že v kancelárii jeho námestníka prebieha policajná razia a jeho úrad poskytuje polícii súčinnosť. "Ak existuje nejaké podozrenie, musí byť prešetrené," dodal Hřib na sociálnej sieti.

Podľa českého Deníka N sa polícia zaujíma o pražského radného Petra Hlubučka (STAN). Server Seznam Zprávy uviedol, že razia prebiehala aj v pražskej časti Lysolaje, kde Hlubuček býva. Podľa iDNES.cz by sa policajná razia mala týkať aj podnikateľa Michala Redla, ktorý mal v minulosti blízko k podnikateľovi Radovanovi Krejčířovi. Ten si od roku 2015 odpykáva v Juhoafrickej republike tridsaťpäťročný trest za rôzne trestné činy. Redl má väzby na vládne hnutie STAN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok