Zatkli brata podozrivého v prípade zmiznutia britského novinára. Polícia mu zhabala aj náboje

TA3 TASR
15.6.2022 09:10

Polícia v Brazílii v utorok oznámila, že zatkla druhého podozrivého v prípade zmiznutia britského novinára Doma Phillipsa a brazílskeho odborníka na domorodých obyvateľov Bruna Pereiru zo začiatku tohto mesiaca. Informácie v stredu priniesla tlačová agentúra AFP.

Brazília: Zatkli 2. podozrivého v prípade zmiznutia britského novinára a experta
Victoria Jones/PA via AP

Brazílska federálna polícia v oznámení uviedla, že zatkla 41-ročného muža identifikovaného ako Oseney da Costa Oliveira, ktorého "podozrieva z účasti na tejto záležitosti". Podľa brazílskych médií je bratom prvého podozrivého zadržaného v tomto prípade, rybára Amarilda da Costu Oliveiru, tiež 41-ročného a prezývaného "Pelado".

Svedkovia vyhlásili, že videli Amarilda plaviť sa vysokou rýchlosťou na člne tým istým smerom ako čln, v ktorom sa viezli Phillips a Pereira pred svojím zmiznutím 5. júna. Stopy krvi nájdené v jeho člne sa teraz analyzujú. Pod vodou neďaleko domu "Pelada" sa našli osobné veci oboch nezvestných mužov. "Pelada" zatkli 7. júna a účasť na prípade odmieta.

Polícia v utorok informovala, že zhabala aj náboje do strelných zbraní a veslo, ale nespresnila, či boli predmety nájdené na tom istom mieste, kde zatkli najnovšieho podozrivého. Skúsený novinár na voľnej nohe Phillips (57) pracoval v Brazílii posledných 15 rokov.

Expert Pereira (41) je zamestnaný na Úrade brazílskej vlády pre záležitosti domorodého obyvateľstva a je známym obhajcom týchto komunít. V čase zmiznutia v amazonskom pralese bol na dovolenke. Brita Phillipsa sprevádzal už na druhej ceste do tohto regiónu od roku 2018. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok