Premiér vníma požiadavky zdravotníkov. K vyriešeniu treba opatrenia, na ktorých zatiaľ nie je zhoda

TA3 TASR
14.6.2022 16:45

Premiér Eduard Heger vníma požiadavky zdravotníkov, ich vyriešenie však podľa neho vyžaduje identifikáciu a schválenie dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda. Jeho stanovisko poslala hovorkyňa Ľubica Janíková.

Urobíme všetko pre to, aby Ukrajina vyšla z tejto vojny ako víťaz, hovorí Heger
TASR/Martin Baumann

"Premiér Eduard Heger citlivo, ale zároveň naliehavo vníma potreby lekárov, sestier a ďalších zdravotníckych zamestnancov. Keďže ide o každoročný, teda štrukturálny výdavok, vyriešenie týchto potrieb je, žiaľ, spojené s identifikáciou a schválením dodatočných opatrení, na ktorých zatiaľ nie je dohoda," uviedla premiérova hovorkyňa.

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský poukázal na to, že lekári na utorkovom stretnutí s premiérom nedostali jasnú odpoveď na ich požiadavky. Ochotu podať výpoveď doteraz deklarovalo približne 3000 lekárov z nemocníc, Visolajský očakáva, že podpisov pod vyhlásenia o pripravenosti podať výpovede bude pribúdať.  

Štrajkovú pohotovosť ako reakciu na situáciu v zdravotníctve vyhlásili odborári v apríli, majú osem návrhov a požiadaviek, ktoré považujú za nevyhnutné na zlepšenie stavu nemocníc na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok