Kaliňák: Snahy o oslobodenie B. Sadikiho určite budú

TASR
25.12.2012 16:31

Prevoz odsúdeného albánskeho narkobaróna Baki Sadikiho z Kosova na Slovensko bude patriť medzi rizikovejšie. Pripúšťa to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), podľa ktorého však spravia slovenské orgány všetko preto, aby Sadiki nastúpil na Slovensku na výkon trestu.

Kaliňák: Snahy o oslobodenie B. Sadikiho určite budú
SITA

"Je tam trošku riziko, je to bezpečnostne náročnejšia časť, pretože určite budú snahy o jeho oslobodenie, ale to už je vec, ktorú máme v štandardných pravidlách zvládnutú. Robíme niekoľko desiatok takýchto prevozov do roka, takže myslím si, že to hádam nebude nijak výnimočné," povedal šéf silového rezortu pre TASR.

Prevoz narkobaróna zabezpečí Slovensko podľa jeho slov v koordinácii s kosovskou políciou. "Pripravujeme všetko na to, aby sme mohli urobiť spravodlivosti zadosť a právoplatne odsúdenému zločincovi umožniť výkon trestu v slovenských väzniciach," povedal Kaliňák.

Albánec bol na Slovensku právoplatne odsúdený na 22 rokov už v septembri 2011. Spolu s komplicmi mal v rokoch 2007 až 2008 zabezpečovať dovoz a distribúciu heroínu z Turecka. Minimálne šesťkrát mala na Slovensko prísť zásielka drog ukrytých v obuvi. Na výkon trestu však Sadiki nenastúpil, pretože sa ukrýval pred spravodlivosťou, kým sa ho nepodarilo vypátrať v Kosove prostredníctvom Interpolu. Najvyšší súd v Kosove následne 20. decembra potvrdil rozhodnutie o vydaní Sadikiho na Slovensko, pričom začala plynúť mesačná lehota, počas ktorej musí byť prevezený. Kedy by sa tak malo stať, polícia z bezpečnostných dôvodov tají.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok