Nadal pred návratom: Nečakajte odo mňa zázraky

SITA
25.12.2012 14:50

Španielskeho tenistu Rafaela Nadala čaká dlhoočakávaný návrat na kurty po šesťmesačnom liečení zraneného kolena. Tento týždeň nastúpi bývalá svetová jednotka na exhibičnom podujatí v Abú Zabí a potom od 31. decembra ju čaká turnaj ATP v katarskej Dauhe. Dvadsaťšesťročný tenista pred návratom fanúšikov upozorňuje, že jeho výkonnosť nemusí byť ešte stopercentná a nemôžu čakať zázraky.

Nadal pred návratom: Nečakajte odo mňa zázraky
SITA

"Abú Zabí je test. Mojím cieľom nie je toto podujatie, nie je Dauha a nie je ani Australian Open. Chcem sa len dostať do potrebnej formy a poriadne sa zotaviť. Jediné, čo ma znepokojuje, je moje koleno. Nasledujúce dva mesiace budú dôležité. Sústredím sa, aby som prišiel v perfektnom stave do Indian Wells a do Miami a v plnej forme chcem prísť do Monte Carla na začiatok antukovej sezóny. Tá je pre mňa dôležitá," povedal Nadal.

Sedemnásobný víťaz grandslamového Roland Garros naposledy hral koncom júna vo Wimbledone a aj pre problémy s ľavým kolenom prehral už v 2. kole s Čechom Lukášom Rosolom. Dvadsaťšesťoročný ľavoruký Malorčan nastúpi budúci piatok 28. decembra približne po 13.30 h SEČ v semifinále exhibičného podujatia Mubadala World Tennis Championship na tvrdom povrchu Latex-Ite v areáli Zayed Sports City v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch proti úspešnému zo štvrťfinálového duelu medzi Britom Andym Murraym a Srbom Jankom Tipsarevičom.

"Ešte som nezabudol, ako sa hrá tenis. Odohral som množstvo zápasov na okruhu ATP. Mám dobré pocity. Lekári mi povedali, že koleno je v poriadku a to je pre mňa najlepšia správa. Stále v kolene niečo cítim, nie je to ideálne," dodal Nadal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok