NAKA obvinila počas akcie Voz 31 ľudí. Je medzi nimi aj šéf Tiposu, vypovedal na polícii

TA3 TASR
9.6.2022 10:58

Národná kriminálna agentúra zasiahla pri akcii Voz pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie celkovo 31 osobám, z toho 25 fyzickým a šiestim právnickým. Jedným z nich je aj generálny riaditeľ Tiposu Marek Kaňka.

Viacero obvinených bolo zadržaných. Informuje o tom Úrad špeciálnej prokuratúry, pod ktorého dozorom zaisťovacia akcia prebieha.

Portál Aktuality.sk informoval v súvislosti s akciou o tom, že jedným z obvinených je aj súčasný šéf Tiposu Marek Kaňka. Pred vstupom do tejto funkcie pôsobil v súkromnom biznise s pohonnými hmotami vo firme Oliva group. Kauza má súvisieť s daňovými trestnými činmi a s praním špinavých peňazí.

Obvinenie potvrdila aj samotná spoločnosť. "Marek Kaňka nebol zadržaný, dnes mu ale bolo doručené obvinenie. V tejto súvislosti bol dnes vypovedať na polícii. Voči obvineniu podal sťažnosť, obvineniam nerozumie, momentálne ich študuje právny zástupca. Podľa toho následne zváži ďalšie kroky," reagovali na akciu NAKA z Tiposu.

Úrad špeciálnej prokuratúry spresnil, že aktuálne vykonávajú aj ďalšie zaisťovanie a procesné úkony, patrí sem aj 19 domových prehliadok. Zásah polície potvrdila aj hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Policajti NAKA vykonávajú od skorých ranných hodín vo viacerých krajoch v rámci Slovenka zaisťovacie úkony. Cieľom je dokumentovať rozsiahlu závažnú ekonomickú trestnú činnosť," konštatovala. Poznamenala, že pre úkony trestného konania zatiaľ nie je možné k prípadu poskytnúť akékoľvek bližšie informácie. "Aby nedošlo k zmareniu či sťaženiu účelu trestného konania," vysvetlila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok