Žena zahynula počas prevozu do nemocnice. Auto zdravotnej služby sa zrazilo s kamiónom

TA3 TASR
9.6.2022 10:50

Tragicky sa vo štvrtok skončila zrážka auta dopravnej zdravotnej služby s nákladným autom na ceste prvej triedy č. 11 v Žiline. Po prevoze do nemocnice zahynula 95-ročná spolujazdkyňa z auta dopravnej zdravotnej služby. Iinformoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

Žena zahynula počas prevozu do nemocnice. Auto zdravotnej služby sa zrazilo s kamiónom
Polícia SR - Žilinský kraj

Doplnil, že 53-ročný vodič viedol auto dopravnej zdravotnej služby v smere od Žiliny na mestskú časť Žilina-Vranie. "Pri odbočovaní vľavo došlo v križovatke z doposiaľ presne nezistených príčin k zrážke s nákladným autom s návesom, ktoré viedol 50-ročný vodič v smere od Kysuckého Nového Mesta na Žilinu. Pri dopravnej nehode utrpela 95-ročná spolujazdkyňa zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla," uviedol Moravčík.

Vodič opravnej zdravotnej služby utrpel zranenia s presne nezistenou dobou liečenia. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami nezistili.

V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. "Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznil krajský policajný hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok