Počas silných búrok v Číne zahynulo najmenej desať ľudí, desaťtisíce evakuovali

TA3 TASR
9.6.2022 10:27

Najmenej desať ľudí prišlo o život v dôsledku silných dažďov v provincii Chu-nan ležiacej v strednej časti Číny. Ďalšie tri osoby sú nezvestné. Pre búrky, ktoré tam pretrvávajú od 1. júna, muselo svoje domovy opustiť už približne 286-tisíc ľudí, pričom v provincii sa zrútilo alebo bolo vážne poškodených vyše 2700 domov. S odvolaním sa na správy čínskych štátnych médií o tom vo štvrtok informuje agentúra AFP.

Počas silných búrok v Číne zahynulo najmenej desať ľudí, desaťtisíce evakuovali
TASR/AP

"Silné dažde spôsobili výrazné zvýšenie hladín riek a jazier," uviedla samospráva provincie. Dodala, že vyvíja maximálne úsilie na zvládnutie situácie. Búrky zasiahli takmer celú provinciu Chu-nan. Na viacerých miestach namerali meteorologické stanice rekordné úhrny zrážok. Dažde podľa miestnych úradov "ovplyvnili" životy 1,79 milióna ľudí, uviedla agentúa Sinchua.

Záplavy spôsobené silnými dažďami sú najmä v letnej sezóne v strednej a južnej časti Číny pomerne bežným úkazom. Čína zažila vlani v lete najhoršie záplavy za približne desaťročie. V strednej časti krajiny vtedy zahynulo viac ako 300 ľudí. Desiatky zomreli v záplavami najviac zasiahnutom meste Čeng-čou, metropole provincie Che-nan.

Témy: Čína
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok